Chiar daca ar fi trebuit sa se retraga de ani buni, aceasta femeie uimitoare continua sa lucreze. Alla Ilyinichna Levushkina (91 de ani) este cel mai varstnic chirurg nu doar din Rusia, ci din lume. Aceasta doamna pasionata de profesia ei are in spate o cariera de 70 de ani si peste 10.000 de operatii.

Desi a avut o viata grea, a trecut prin foame si razboi, femeia nu si-a pierdut niciodata pofta de viata si, ce e mai important pentru un doctor – dorinta de a ajuta oamenii.

A fost recompensata in 2014 cu un premiu pentru intreaga sa cariera, care nu pare sa se sfarseasca prea curand, relateaza livebizmedia.com.

 

 

Femeia in varsta, care efectueaza aproximativ patru interventii chirurgicale pe zi, lucreaza intr-un spital din orasul Reazan, la 200 de kilometri de Moscova si declara ca rata de supravietuire a pacientilor sai este impresionanta, aproape 100%.

„Nu am dorinta de a ma pensiona. Meseria de doctor depaseste ideea de profesie, e un stil de viata”, a declarat ea ziarului britanic The Mirror.

 

 

Nu este o profesie, ci o vocatie. Acesta este modul in care chirurgul Alla Ilyinichna Levushkina defineste ceea ce face.

 

 

Alla locuieste intr-un apartament cu nepotul ei invalid si opt pisici de companie, in apropierea spitalului in care lucreaza. In cei 70 de ani de profesie, estimeaza ca a participat la peste 10.000 de interventii chirurgicale.

„Sunt oameni pe care i-am salvat acum multi ani, cand nimeni altcineva nu a vrut sa-i opereze. Din acest motiv, ei au continuat sa traiasca si au astazi copii si nepoti”, marturiseste femeia.

Programul sau este unul strict: aceasta ajunge la spital in fiecare zi la ora 8 dimineata si incepe sa opereze chiar inainte de ora 11:00.

In ciuda muncii istovitoare din fiecare zi, ea spune ca nu se va pensiona prea curand si sustine ca nu are niciun secret in privinta longevitatii sale. „Nu e niciun secret. Mananc de toate, rad mult si plang la fel de mult”, glumeste aceasta.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *