O zi frumoasă începe întotdeauna cu o cafea bună. Dar oare câți dintre noi știm care este ora potrivită pentru a savura această licoare? Iată ce spun studiile realizate de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland.

Acționează cel mai eficient dacă este consumată între 9.30-11.30

Potrivit cercetărilor efectuate de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland, cafeaua acționează cel mai bine asupra organismului dacă este consumată între orele 9.30-11.30. explicația? Cortizoul atinge apogeul între orele 8.00-9.00, apoi începe ușor să scadă.

Când nivelul de cortizol e mare, cafeina interacționează cu acest hormone, iar organismul capătă rezistență la cafeină. Urmarea? Oamenii vor simți nevoia să consume din ce în ce mai multă cafea.

Oamenii de știință susțin că nivelurile de cortizon mai au o creștere și după amiază, mai precis între orele 5.30 şi 6.30, iar în intervalul acesta orar cafeaua nu ar trebui băută.

De asemenea, spun specialiștii, nivelul de cortizon scad mult mai repede la cei care se trezesc foarte devreme decât la cei care se trezesc mai târziu, de aceea și orele de băut cafea diferă.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *