În acest articol vom vorbi despre ce, în opinia ezotericilor, magicienilor și psihologilor, nu se poate face seara.

Este greu de imaginat, dar strămoșii noștri credeau cu sinceritate că, după apusul soarelui, diferitele duhuri rele ies și ne pot apărea în cale.

Deci, dacă nu doriți să vă confruntați cu forțele răului, astfel de îndemnuri ar trebui să fie cunoscute și respectate cu strictețe.

Nu pleca de acasă, dacă nu este urgent

Știm că îți place să ieși în oraș seara, însă ar trebui să știi că, în cele mai vechi timpuri, după apus, oamenii nu părăseau casa dacă nu aveau o urgență. Se credea că, dacă ieși noaptea, ai putea deveni victima spiritelor rele.

Poate că în realitățile moderne o astfel de interdicție pare a fi ciudată, dar dacă analizăm, cele mai multe probleme apar după apus și, mai ales, pe stradă.

Nu duce gunoiul

Noaptea, nimeni nu scoate gunoiul. Această credință este una dintre puținele care este strict respectată și astăzi. Această interdicție provine din cele mai vechi timpuri, când se credea că, dacă duci gunoiul noaptea, forțele întunecate îl pot folosi împotriva stăpânului casei, îndreptând spre el daune sau aruncând un blestem asupra lui. Mai mult, se consideră că, prin scoaterea gunoiului noaptea, o persoană riscă să piardă bunăstarea materială. El își poate pierde slujba, își poate pierde profitul sau poate fi jefuit.

Nu face curat în casă

Curățenia în casă, după apusul soarelui, este o altă interdicție pe care contemporanii noștri încearcă să o urmeze. Se crede că măturând podeaua înainte de culcare, o persoană își scutură propria bunăstare din acasă.

Nu lăsa vasele murdare

Superstițiile nu permit curățarea casei după apus, dar această interdicție nu se aplică spălării vesela. Dimpotrivă, lăsând vasele murdare pe masă, peste noapte, este un semn rău. Bucătăria este considerată a fi cel mai curat loc din casă. Dacă în casa ta vine un înger, ofensat fiind de mizeria din bucătăria ta, poate pleca, luând cu el confortul și căldura.

Nu lăsa cuțitul pe masă

În afară de vase murdare, noaptea nu ar trebui să fie obiecte ascuțite, în special cuțite, pe masă. Iar problema nu este nemulțumirea îngerilor, ci trucurile forțelor diabolice. De mult timp se credea că, cuțitele ar trebui să fie ascunse de ochii oamenilor, pentru că erau un simbol al luptei și ostilității. Și dacă le lași pe masă, oferi putere forțelor întunecate.

Nu împrumuta bani

Banul este un simbol al norocului, dar când vine vorba de dusmani și forțele întunecate, norocul poate fi furat oricând. Prin împrumutul banilor după apus, imprumuti si prosperitatea monetară.

Nu privi în oglindă

Noaptea, strămoșii noștri au încercat să evite privitul in oglinda. Oglinda a fost mereu considerată un portal care leagă lumea reală cu cea spirituală și, dacă un spirit rău vine în lumea reală, atunci o poate face prin intermediul oglinzii.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *