Ce facem atunci când cele mai frumoase haine ale noastre s-au umplut de pete? O adevărată dramă! Însă există soluții naturale și simple cu care situația revine la normal. Iată ce trebuie să faceți.

Sucul proaspăt de lămâie elimină petele de ceai

Cea mai frumoasă rochie are acum o pată uriașă de ceară? Nu vă faceti probleme, răzuiți puțin pata puneți deasupra și dedesubt câteva foi și treceți cu fierul de călcat. Veți observa că pata a ieșit imediat. Dacă însă aveți de furcă cu petele de ceai, turnați peste acestea apă clocotită în care ați pus o lingură cu glicerină.

Dacă pata este pe o haină de culoare albă, frecați bine cu zeamă de lămâie. Pentru lână este benefic amestecul în părți egale de spirt medicinal și oțet. Cât privește petele de cerneală și pix, acestea vor fi eliminate cu ajutorul laptelui.

Puneți hainele pătate în lapte sau tamponați cu lapte cald, apoi puneți la spălat. Dacă cerneala este relativ proaspătă, puneți sare peste pată și introduceți în apă caldă apoi frecați cu lămâie și puneți în apă rece. De asemenea, petele de pix dispar imediat ce ați pulverizat pe ele fixativ de păr.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *