În momentul în care Ruby Kate Chitsey, o fetiță de 11 ani din localitatea americană Harrison, a intrat pentru prima data în azilul de bătrâni în care lucrează mama sa, a fost atât de impresionată de viața acestora, încât a făcut tot ce i-a stat în putință să-i ajute. Astfel, copila a reușit să strângă nu mai puțin de 30.000 de dolari.

A lansat o pagină de facebook

După ce a stat de vorbă cu bătrânii și a aflat dorințele ascunse ale acestora, fetița a făcut o pagină de facebook pe care a denumit-o „Trei dorințe pentru rezidenții lui Ruby”, iar mama sa a ajutat-o să își facă cont pe platforma GoFundMe.

Care au fost dorințele bătrânilor? Un domn spunea că-și dorește o pereche de pantaloni, iar o altă persoană visa să mănânce… căpșuni, în timp ce un alt bătrân ar fi vrut niște cârnați vienezi. Alte dorințe ale bătrânilor făceau referire la o carte de citit sau un telefon în cameră.

Dorințe atât de simple, dar totodată atât de dureroase… Aceste lucruri i-au făcut să lăcrimeze pe cei care au vizitat pagina de facebook, iar din donațiile acestora s-au strâns nu mai puțin de 30.000 de dolari.

Din acești bani, persoanele cu demență au primit paturi confortabile, pături groase și mâncare mult mai bună, iar cei singuri păpuși-bebeluși.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *