V-ați gândit măcar vreodată în viață cum arată cea mai scumpă casă din lume? Uimitoare! Este vorba de un imobil aflat în sudul Franței care a fost scoasă la vânzare pentru suma de… 410 milioane de dolari.

Vila a fost construită în anul 1830

Vila Les Cedres din sudul Franței este considerată în acest moment cea mai scumpă casă din lume. Aceasta are o suprafață de 1.672 mp, nu mai puțin de 14 dormitoare și a fost construită în anul 1830, fiind cumpărată 20 de ani mai târziu de primarul primarul orașului Villefranche-sur-Mer, iar ulterior vândută de urmașii edilului chiar regelui Belgian Leopold al II-lea, în anul 1904.

Casa,al cărui interior este realizat în stilul Belle Epoque, este decorată cu pervazuri din epoca respectivă, panouri și tavane cu căptușeală și are o bibliotecă unde se găsesc aproximativ 3000 de cărți. În fața clădirii absolut fermecătoare se află o statuie a zeiței Atena, îmbrăcată cu o tunică de marmură, iar în curtea casei se află măslini, vechi de peste 300 de ani. Recent, casa a fost scoasă la vânzare pentru uimitorul preț de 410 milioane de dolari.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *