Vi i-ați imaginat vreodată pe unii dintre cei mai mari comedianți pe care i-a avut lumea vreodată, Charlie Chaplin și Laurence Oliver ca fiind patronul unui restaurant? Cu siguranță nu, însă aceștia, alături de marele Charles Dickens au avut pe mână cel mai vechi resturant din Londra: Rules Restaurant.

TREI PATRONI DE TOP

Potrivit istoriei, unul dintre primele mari restauranta ale lumii, care datează din preajma anului 803 s-a aflat la Salzburg, în Austria. Localul care se numea Stiftskeller St. Peter a fascinat gurmanzii acelei epoci mai ales prin sălile decorate în stil baroc.

Pe vremea dinastiei Ming în China anului 1416 a apărut la Beijing resturantul Bianyifang, un local care atrăgea ca un magnet clienții datorită fascinantelor sale preparate din rață. În 1421, la Stockholm apare restauantul Zum Franziskaner, o minunăție a vremii despre care se spune că a fost fondată de niște călugări germani, care a fascinat orice călător care-I trecea pragul. Despre restaurantul Honke Owariya din Kyoto, Japonia, înființat în anul 1465 se știe că la început a fost o cofetărie.

Astăzi însă este locul preferat al familiei imperiale, care se spune că obișnuiește să ia masa aici. Rules Restaurant, inaugurat în anul 1768 este cel mai vechi restaurant din Londra care a avut și cei mai celebri patroni: Charlie Chaplin, Laurence Olivier și Charles Dickens.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *