Sfârşitul de secol XIX aduce în marina regală britanică o adevărată revoluţie în ceea ce priveşte pălăria. Motivul? Va apărea un tip de pălărie ce va oferi protecţie împotriva soarelui torid.

Majestatea Sa poartă o pălărie o singură dată

Pălăria cu pricina va deveni în foarte scurt timp parte a uniformei englezeşti şi va fi purtată de toţi copiii din acea perioadă, dar mai ales de domnii din categoriile înalte ale societăţii.

Cei cu dare de mână asortau la pălăria marinar diferite panglici colorate. Chiar dacă iubitorii de pălării sunt în număr foarte mare, aceştia aruncând sume exorbitante pentru hobby-ul lor, recordul este deţinut de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

În cei peste 50 de ani de domnie, regina a adunat o colecţie impresionantă de pălării, numărul acestora ajungând la 5000. Se spune că regina Elisabeta a atins acest record datorită faptului că aceasta poartă o pălărie o singură dată, acest obiect fiind pentru domnia sa mai mult decât un simplu obiect vestimentar.

Ca pălăriile să fie pe placul reginei acestea trebuie să fie neapărat confortabile şi bineînţeles să se asorteze ţinutei acesteia. Mai greu este când acestea sunt transportate, fiind nevoie de un tren special.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *