Poate oare cineva să răspundă cu adevărat la întrebarea: ce este iubirea? Este speranță? Vis? Realitate? Iubirea poate fi definită în cuvinte cu mare greutate, dar important este că ea există și o putem trăi cu maximă intensitate, indiferent de vârstă. Fie că suntem pregătiți să vină în viața noastră, fie că nu.

Specialiștii spun că în viață trăim trei tipuri de iubire…

„Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vieții. Fără ea, ai fi un etern afon în corul imens al omenirii”, a spus, atât de frumos, Roque Schneider. Dar iubirea cea mai pură, ca cea din povești, este cu siguranță, prima iubire, cea din adolescență, când nu știm cum arată dragostea cu adevărat, însă simțim ceva ce nu poate fi definit. Acel moment când simți că nimic nu poate sta împotriva dragostei pe care o porți și mintea îți e acoperită de un văl de speranțe.

Cea de-a doua iubire este cea în care suferim, în care, din prea multă dorință de a-i face bine celui de lângă noi, facem multe greșeli și oricât de mult încercăm să ne redresăm, ajungem în același loc de unde am plecat.

Și după o asemenea decepție, nu ne mai dorim nici un fel de iubire. Tocmai atunci, fără să o căutăm, apare cea de-a treia iubire, cea care va resista toată viața și datorită căreia învățăm unde am greșit în relațiile anterioare. Este iubirea care ne-a cautat și care nu ne lasă până nu o primim în viața noastră.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *