Dorința de a avea cât mai mulți prieteni începe din copilărie și ține toată viața. Dar oare câți dintre noi știm să definim cu adevărat ce este prietenia și mai ales să înțelegem că acest cuvânt nu trebuie rostit decât atunci când simțim cu adevărat?

Cel mai important ingredient: să-l cunoști pe celălalt

Este prietenia acea oază pe care o căutăm cu disperare când nu mai avem nici o speranță? Cu siguranță, însă condiția esențială să primim ceea ce căutăm de la prietenul nostru este să-l cunoaștem pe acesta în profunzime, să existe încredere reciprocă, loialitate, înțelegere și mai ales empatie, onestitate, dorința de a-i fi bine celuilalt. Pentru că un prieten adevărat e cel care atunci când vă aflați în momente critice e alături de tine și te ajută necondiționat să depășești momentul. 

Prietenia nu e dependență!

Există și persoane care susțin că prietenii trebuie să fie primii care află ceva. Aceasta nu mai este prietenie, ci se transformă în dependență. Și atunci relația dintre așa zișii prieteni e doar una superficială. O prietenie adevărată nu înseamnă să petrecem tot timpul din lume cu altcineva, ci acesta să fie de calitate. Un prieten adevărat poate fi prezent în inima noastră chiar dacă e la distanță. Specialiștii au afirmat că există trei tipuri de prietenie: cea bazată pe folos, când oamenii au ceva de câștigat de pe urma celuilalt, prietenia bazată pe plăcere și cea bazată de armonie. Cea din urmă este cea mai benefică, iar relația va fi de lungă durată. 

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *