Să fie evreii stăpânii lumii, așa cum se vorbește pe la colțuri? E greu de spus, însă un lucru e sigur: regulile după care aceștia își cresc copiii sunt desăvârșite.

 

Îi laudă și îi încurajează

 

Vreți ca micuții dumneavoastră să fie educați așa cum trebuie, fără a avea sechele în viață? Atunci trebuie neapărat să procedați întocmai mamelor evreice, încurajându-vă și susținându-vă necondiționat copiii! Sigur că cei mici trebuie să fie liberi, dar comnitatea evreiască are grijă să îmbine remarcabil această libertate a copilului cu rigiditatea cerințelor. Cu alte cuvinte, micuțul poate face ce vrea, dar atunci când greșește, pedeapsa e pe măsură. Încă de la naștere, mama evreică își laudă copilul, povestind tuturor despre cât de minunat e pruncul său, iar acest lucru continuă și la maturitatea acestuia.

 

Totodată, părinții evrei sunt foarte atenți ce cuvinte le adresează copiilor și au în plus și o conduită ireproșabilă. Încă de când sunt mici, copiii sunt învățați că părinții trăiesc în respect, dragoste și grijă unul pentru celălalt și astfel, micuțul se simte protejat și învață, la rândul său, cum să-și protejeze familia pe care o va avea. Nu în ultimul rând, copiii evreilor nu vor fi lăsați niciodată să nu aibă o activitate, de aceea sunt virtuosi ai matematicii sau ai viorii. 

 

Felicia Iederă 

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *