Sfântul Ierarh Mihail Mărturisitorul a trăit în secolul al IX-lea. Pentru că a dus o viață curată încă din fragedă copilărie, a fost ales și sfințit episcop al Sinadei. Cel care l-a sfințit a fost Patriarhul Tarasie. Din păcate, Cuviosul Mihail a fost scos de pe scaunul episcopal și aruncat în exil fiindcă nu a vrut să Îl lepede pe Domnul și cinstirea sfintelor icoane. Toate acestea s-au petrecut în perioada împăratului Leon Armeanul.

Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul a fost trimis la o mănăstire zidită, lângă gura Mării Euxinului. Cât timp a stat la mănăstire, Sfântul Cuvios Mihail a făcut numai fapte bune și a câștigat îndrăzneală către Dumnezeu prin rugăciunile lui. Biblia descrie un episod în care Sfântul s-a rugat lui Dumnezeu pe timp de secetă, mai exact, pe vremea secerișului, când afară era arșiță mare și nici apă nu avea. Ruga i-a fost ascultată și dintr-un vas de aramă a izvorât apă, pentru că Domnul face voia celor ce se tem de El și ascultă rugăciunile lor.

Troparul Sfântului Ierarh Mihail Mărturisitorul, glasul al 4-lea:

Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Mihail, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *