Povestea elevilor de la Găinești – De când școlile și universitățile au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, iar orele s-au mutat în online, foarte mulți elevi nu pot participa la aceste cursuri, asta în contextul în care România este codașa Europei în ceea ce privește folosirea tehnologiei.

Ministerul Educației și-a propus ca până în septembrie să asigure tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au acces la astfel de dispozitive, în timp ce profesorii vor participa la cursuri de formare profesională după încheierea anului școlar. Dar până în septembrie este cale lungă, mulți elevi au nevoie ACUM de aceste dispozitive.

Este și cazul elevilor de la Școala din Găinești, comuna Slatina.
În ajutorul acestora Școlile și Grădinițele Olga Gudynn, împreună cu Asociația Maria Holtzhauser au inițiat campania umanitară „COPIII își dau mâna pentru EDUCAȚIE”.

„De mai bine de 4 ani, Olga Gudynn International School și Școala din Găinești sunt înfrățite datorită prieteniei, empatiei și bunătății copiilor. Acum, în plină pandemie, când școala s-a mutat în online, o parte dintre elevii din satul sucevean sunt nevoiți să renunțe la studii, din cauza lipsei tehnologiei.

Elevii de la Olga Gudynn Int’l School vor să-i ajute pe prietenii lor de la sat și le vor dona laptopuri. Cu toate acestea, sunt mult mai mulți copii din mediul rural care au nevoie de ajutor pentru a-și putea continua studiile…

Povestea elevilor de la Găinești – Fii și tu eroul unui copil de la sat și sprijină campania noastră!
CUM? Dăruiește un calculator, laptop sau tabletă (nu trebuie să fie noi, dar trebuie să fie funcționale) și ajută un elev să aibă acces la ȘCOALA ONLINE!

Dacă și tu vrei să fii eroul unui copil de la sat, trimite un email la oana.cosbuc@olgagudynn.ro și află poveștile copiilor care au nevoie de tine! Spune DA Educației!”, transmite un comunicat al Olga Gudynn International School.

Cazul elevilor de la școala din Găinești a fost prezentat și în matinalul de la Radio Zu, realizat de Mihai Morar și Daniel Buzdugan. În direct a intrat Marina, o elevă din clasa a VIII-a, care participă la orele online de pe telefonul mamei, atunci când aceasta este acasă, sau urmărește Teleșcoala.

Acesta a spus că vrea să fie învățătoare, pentru că iubește foarte mult copiii, și vrea să se înscrie la Liceul „Mihai Eminescu” din Suceava
Povestea Marinei i-a impresionat pe ascultătorii de la Radio Zu. Astfel, un bărbat din Tulcea, care a dorit să rămână anonim, a sunat și a cerut adresa elevei din Găinești, promițând că îi va cumpăra acesteia un laptop. Apoi, încă o persoană a intrat în direct și a anunțat că dorește să îi doneze Marinei un telefon mobil.

Acestea nu au fost singurele donații anunțate de ascultători, pe lista dispozitivelor tehnologice care vor merge spre Găinești, aflându-se încă patru laptopuri și o tabletă, scrie suceavalive.ro.

Povestea elevilor de la Găinești – „Mulțumesc din suflet, și în numele copiilor, și al părinților, și al găineștenilor. Mulțumesc și doamnei Maria Holtzhauser, care bucură suflete, și nu în ultimul rând, prietenei noastre, doamna Olga Gudynn”, a transmis Oana Șorodoc, directoarea școlii din Găinești.

Daniel Buzdugan le-a mulțumit ascultătorilor care s-au implicat în cazul de la Găinești, transmițându-le acestora toată aprecierea sa.

„Trag concluzia că un laptop la Găinești face mai mult decât un Porsche parcat în fața blocului de garsoniere”, a spus Daniel Buzdugan.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *