Un tânăr din Vâlcea – Spală maşini la serviciu şi salvează oameni în timpul liber! E lecţia de viaţă a unui tânăr de 20 de ani din Vâlcea, voluntar SMURD. A visat toată viaţa că va ajunge medic, dar sărăcia şi viaţa grea au decis alt drum pentru el.

Nu a renunţat la visul lui şi a urmat cursuri de voluntar la SMURD. În prima săptămână, a salvat viaţa unui coleg, pe care l-a găsit inconştient.

Eduard Mihai, voluntar SMURD: Am simţit că mă lupt cu moartea!

Şi a ieşit învingător. Când şi-a văzut colegul prăbuşit la pământ, a sunat imediat la 112. Apoi, l-a resuscitat şi a vorbit cu el până când au ajuns paramedicii şi l-au dus la spital.

Eduard Mihai, voluntar SMURD: L-am găsit jos, fără puls şi respiraţie. Am făcut masajul cardio-respirator până au venit salvatorii. A fost la Spitalul Judeţean Râmnicu-Vâlcea şi, de la Spitalul Judeţean la Spitalul Militar Bucureşti. E în viaţă datorită mie şi datorită lui Dumnezeu.

Un tânăr din Vâlcea – Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea: După primul curs, a reuşit să salveze, a avut curajul necesar să salveze un coleg de serviciu, un bărbat de 40 de ani, care a intrat în stop cardiorespirator.

Totul s-a întâmplat în urmă cu mai bine de două luni. De atunci, Eduard ţine legătura aproape zilnic cu cel pe care l-a salvat.

Astfel de momente îl fac să-şi dorească şi mai mult să-şi vadă împlinit visul pe care îl are de mic copil: să devină medic. Provine dintr-o comunitate de romi, dar nu i-a fost ruşine niciodată să recunoască asta. Alături de câţiva tineri, strânge alimente şi haine pentru semenii săi. Acum, vrea să-i înveţe cum să acorde primul-ajutor, scrieobservatornews.ro.

Eduard Mihai, voluntar SMURD: Să-mi fac un ONG, să ajut comunitatea mea, să-i învăţ pe cât mai mulţi masajul cardio-respirator şi alte lucruri interesante. În comunitatea mea mor foarte mulţi şi mulţi dintre ei nu ştiu să acorde primul ajutor.
Când nu este la SMURD, pe Eduard îl găsim la o spălătorie din Râmnicu-Vâlcea. Lucrează acolo de aproape un an.

În ciuda programului extrem de aglomerat, tânărul voluntar găseşte timp să meargă şi la meditaţii. După Bacalaureat, vrea să intre la Medicină şi să salveze cât mai multe vieţi.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *