Regula dimineții – În timpul liber de la a descoperi secretele universului, fizicianul german-american și unul dintre cei mai inteligenți oameni din istorie, Albert Einstein a împărtășit sfaturi înțelepte despre fericire și satisfacție.

Două sfaturi, desenate pe hârtie de mâna geniului, au fost scoase la licitație în Ierusalim în urmă cu câțiva ani. Potrivit unui vânzător anonim al lotului, în 1922 Einstein a înmânat aceste note unui curier din Tokyo, unde a susținut apoi o serie de spectacole, scrie psihologiadeazi.ro.

Se spune că omul de știință nu a avut bani mărunți pentru a mulțumi curierul și, în schimb, i-a scris câteva sfaturi despre viață.

„O viață liniștită și modestă aduce mai multă bucurie decât urmărirea succesului asociat cu anxietatea constantă”, Einstein a scris aceste cuvinte în germană pe antetul hotelului Imperial Tokyo.

Regula dimineții – Și pe o altă foaie de hârtie a scris următoarele: „Dacă există dorință, va exista o cale”.

O rudă a curierului care a scos la vânzare hârtia a afirmat că Einstein a spus atunci: „Poate că dacă norocul îți zâmbește, atunci aceste sfaturi vor avea o valoare mai mare decât un simplu bacșiș.”

Cuvintele lui Einstein au fost înaintea sfaturilor multor experți în dezvoltarea personală apărute în deceniile următoare. De regulă, toți îi îndeamnă pe oameni să muncească din greu chiar și în momentele cele mai dificile și să nu se concentreze pe căutarea faimei, a banilor și a altor produse secundare, ceea ce în final nu va aduce satisfacția pe care o așteptau. Rezultatul unei astfel de urmăriri este întotdeauna un haos și o anxietate mai mare.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *