Spune pe 10 aprilie rugăciunea către Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie.  Sfintii Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie, si a celor treizeci si sase impreuna cu dansii. În ziua a zecea din luna aprilie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe mucenicii din Afica, mucenici ce au trăi în vremea împăratului Deciu și a guvernatorului Fortunian. În acele vremuri, cei cu credință în Dumnezeu erau chinuiți pentru a se lepăda de Hristos.

Au mers chiar și în fața guvernatorului Fortunian pentru a vorbi despre Hristos, însă acesta i-a aruncat în temniță și au fost obligați să se închine idolilor. Refuzând închinarea la idoli, guvernatorul a poruncit mai întâi chinuirea lor, iar mai apoi să fie aruncați la fiare. Cum niciun animal nu s-a atins de sfinții mucenici, s-a ordonat decapitarea acestora.

 

Spune pe 10 aprilie rugăciunea către Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie

„Mucenicii Tai, Doamne, intru nevointele lor, cununile nestricaciunii au dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori au invins; zdrobit-au si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lor mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Amin.”

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *