Un medic celebru se întoarce, la 85 de ani, să lupte contra virusului! – Giampiero Giron, medic anestezist aflat la pensie, se întoarce în sala de operație pentru a-i ajuta pe ceilalți medici în lupta contra coronavirusului. La venerabila vârstă de 85 de ani, medicul venețian spune că nu-i este teamă că se va îmbolnăvi.

„Acum câteva săptămâni am fost sunat de directorul unui spital din Padova, care m-a întrebat dacă aș fi dispus să dau o mână de ajutor în sala de operație, deoarece s-au îmbolnăvit mulți medici specializați și este nevoie oameni cu experiență. Și eu am acceptat”, povestește Giron.

„Eu cred că este o datorie: indiferent de vârstă, în această situație medicii pot face diferența. Chiar dacă jurământul lui Hypocrate l-am depus cam de mult timp, el nu are scadență!”, adaugă Giampiero Giron.

O legendă a medicinii italiene

Giampiero Giron, care în acest moment este profesor emerit al Universității din Padova, este unul dintre pionierii medicinii din Italia. În data de 14 noiembrie 1985 a fost anestezistul care a partecipat la primul transplant de inimă din Peninsulă.

Născut la Padova, dar crescut la Veneția, Giron a fondat Institutul de Anestezie și Reanimare din Veneția.

Un medic celebru – Deși din anul 2010 se află la pensie, continuă să își exercite profesia, atunci când pacienții care urmează să fie anesteziați cer să o facă doar el.

Acum, prestigiosul medic este gata să-și riște viața în speranța că va ajuta, încă o dată, să salveze alte vieți.

Deși este un caz singular pentru vârsta lui, nu-i condamnă pe cei care nu-i urmează exemplul: „Nu-i judec pe cei care gândesc divers față de mine. Dacă am învățat ceva, până la această vârstă, este că nu e nimic mai greșit decât să constrângi pe cineva să intre în sala de operație, dacă nu și-o dorește cu adevărat”, scrie ziaristii.com.

Aceasta este una dintre poveștile incredibile în care sunt protagoniști medicii și asistenții medicali din Italia, oameni de o abnegație și de un sacrificiu imens. Pe munca, priceperea și eroismul lor se reazemă speranțele italienilor în lupta împotriva acestui flagel care le-a schimbat brutal modul de a trăi.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *