Merită toată aprecierea – Singurul zgomot care mai sparge din când în când liniștea asurzitoare a drumurilor Europei pustiite de pandemie este cel făcut de camioanele și TIR-urile încărcate cu marfă, care în aceste zilele sunt practic gura de oxigen a țărilor afectate de coronavirus.

Pufăie troncăne și șerpuiesc ca niște adevărate balene într-un ocean imens de asfalt și cer.

Și trag după ele nu numai marfă și alimente, ci și speranța noastră a tuturor într-o zi mai bună. Fără ei, România ar intra în colaps în doar câteva zile. Fără ei, românii nu ar putea sta în casă, așa cum ne îndeamnă autoritățile să facem.

Ei, șoferii de TIR, nu au acest lux. Cabina este casa lor și scăunelul de pescuit cu masa pliabilă sufrageria, un aranjament imobiliar deloc de invidiat în vremea unei epidemii, scrie libertatea.ro.

Merită toată aprecierea – Gândurile și speranțele lor Cu ce gânduri străbat acești oameni miile de kilometri de la o destinație la alta, adesea din focar în focar, în ce sau în cine își încredințează viața la propriu și cum văd ei sfârșitul acestei crize au fost doar câteva dintre întrebările la care șoferii au răspuns în timp ce așteptau la coada kilometrică de la Vama Nădlac să plece din țară,

Gândurile lor, mai jos:

Nicolae, Sibiu

Acum suntem cu toții în aceeași oală. Trebuie să fim solidari.

Nicu, Curtea de Argeș

Mi-am luat cu mine o icoană de acasă. Cu Dumnezeu înainte!

Kryztof, Polonia

Am doi copii acasă. Sunt mai îngrijorat eu de ei decât ei de mine.

Ilie, Sibiu

Dacă ne oprim și noi, atunci chiar că se oprește toată lumea asta.

Vasile, Argeș


Mi-e teamă, sincer. Am operație pe inimă și imunitatea scăzută.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *