Biban la cuptor cu lămâie și capere, o minunăție pentru Buna Vestire. În ziua cinstirii marii sărbători Buna Vestire de pe 25 martie, peștele nu trebuie să lipsească de pe masa niciunui credincios.

 

Iată o rețetă excepțională de biban la cuptor cu lămâie și capere, care se prepară extrem de ușor. 

 

Mod de preparare

 

Pentru a obține minunatul biban, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 bibani curăţaţi,
  • 8 frunze de lămâi,
  • 2 lămâi,
  • 1 pahar cu capere,
  • 4 linguri cu unt,
  • 200 ml smântână,
  • şofran,
  • 1/2 legătură de pătrunjel,
  • sare, piper măcinat.

Spălați bine peștele și scurgeți de apă. La fel se procedează și cu frunzele de lămâi, care se taie apoi în două, pe lungime. Luați fiecare pește și tăiați pe o parte, apoi umpleți cu o parte din feliile de lămâie, dar și capere, apoi ungeți cu unt și puneți sare și piper. Puneți apoi într-o tavă, alături de feliile de lămâie rămase și frunzele de lămâie și lăsați în jur de 40 de minute în cuptor. În sosul care va fi lăsat de pește în tavă, se pune pătrunjelul tocat mărunt, capere, smântâna, restul de unt și șofran și se amestecă foarte bine. Se pune în farfurie, apoi se așează peștele. (C.L.)

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *