Pași spre orice – Va amintiti momentul când ati avut de dat un examen sau ati avut de rezolvat ceva extrem de important sau ati trecut printr-o trauma emotionala? Simti că ti se strânge stomacul… cum, de emotie ai senzatia că nu te poţi mişca , parcă. Iti amintesti de un moment stresant din trecut când te simţeai dezorientat, în imposibilitatea de a-ţi păstra echilibrul si nu intelegeai ce ţi se întâmplă?

Ai trăit vreodata perioade de dureri fizice, inflamaţii, probleme cu somnul, fără vreun motiv medical serios ?

Deşi aceste situaţii par să difere foarte mult, există un numitor comun pentru ele: lipsa împământării.

Când nu suntem împământati, suntem nervosi, iritabili, tematori, nesiguri, cu îndoieli sau invers : visatori, influentabili, indecisi, plângăciosi.
Din contra, când suntem impamantati, suntem calmi, relaxati, prezenţi, constienţi, echilibraţi, trăim în prezent, stăm ferm pe picioarele noastre. De fapt, are foarte mult de- face cu a sta ferm pe picioare, ancorat în „mama Pământ” si voi explica de ce, scrie quantumcoaching.ro.

Conceptul de “impamantare” a fost inițial introdus de Clint Ober, în 1989. Inseamnă să fii în contact nemijlocit cu “pielea” planetei atunci când mergi desculţ pe suprafaţa ei.

Pași spre orice – Clint Ober a observat, în timp ce statea pe o banca în parc, că toti pantofii oamenilor au talpa fie din cauciuc fie din plastic iar aceste materiale ne deconecteaza de la transferul natural de electroni liberi înspre corpul nostru. Suprafaţa Pământului este încărcată electric si împinge elctroni în mod constant în sus, prin corpurile noastre. Asta dacă acest flux un este blocat de tălpile de plastic sau cauciuc ale pantofilor, care ne izolează de acest influx benefic.
Acesti electroni liberi ( încarcaţi negativ) sunt probabil cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de omenire, ei neutralizeaza radicalii liberi care sunt incărcati pozitiv.

Astfel, acesti electroni :

1. Ajută organismul în cazul inflamațiilor,

2. Urgentează repararea țesuturilor si alina durerile musculare

3. Face sângele mai putin vâscos

4. Reglează ritmul inimii

5. Calmează sistemul nervos

6. Repara ADN-ul afectat si mutațiile produse de radicalii liberi

7. Acest fapt poate explica si de ce oamenii, mai ales din mediul rural care pe vremuri mergeau desculti aproape tot timpul, nu au suferit de bolile noastre “moderne”.

Cum facem împământarea directa ?

Pași spre orice – In mod evident, cea mai simpla , necostisitoare si eficienta metoda este să mergem în picioarele goale. Pielea noastră este un conducator foarte bun de energie. Am putea atinge pământul cu orice parte a corpului nostru pentru a obține o descarcare a radicalilor liberi dar tălpile picioarelor noastre au un punct special în mijloc.

Acest punct special conecteaza toate meridianele de acupunctura, aşa că ajuta la răspândirea rápidă a energiei telurice în trupul nostru, astfel că beneficiile sunt multiple.

Pe talpile picioarelor noastre exista si o retea de centri energetici auxiliari , “chakre secundare”si unul dintre scopurile lor este acela de a descarca fluxurile de energie generate în organism ca urmare a funcționării normale a corpului fizic.

Exista suprafeţe bune conducătoare de energie, cum ar fi nisipul, iarba, pământul gol sau ţiglele ceramice, din lut si suprafeţe care nu permit curgerea energiei , de exemplu cauciucul, plasticul, lemnul, asfaltul, vinilul, smoala sau macadamul. Cimentul sau caramida pot actiona ca si buni conductori numai dacă nu sunt suprafete vopsite sau izolate.

Împământarea directa nu este neaparat un tratament sau o cura dar cu cat o practicăm mai mult, cu atât mai sănătosi vom fi. Mai ales dacă locuim în blocuri, la etaje superioare, cu cât stam mai sus, cu atât suntem mai separati de suprafata Pământului si atunci acesta practică devine vitală.
Când stam mai mult în casa sau pe timpul iernii, în timp ce lucram sau dormim putem folosi o multitudine de produse pentru împământare : papuci, perne, saltele, vergele speciale – se pot cumpara usor de pe internet ( în principiu se baga în priza cu împământare un dispozitiv electric care este conceput să conduca doar energía telúrica spre tălpile noastre).
Sunt multe studii stiintifice care demonstreaza beneficiile împământarii directe si puteti citi lucrarile si studiile de cercetare ale lui David Woolfe, Dr. James Oschman or Clinton Ober, de exemplu, pentru a numi doar cativa dintre cei interesati de acest domeniu.

O persoană « împământata » este ca un canal pentru lumină, permiţând Sinelui său Superior să curgă prin el.

Pași spre orice – Cum putem realiza acest lucru ?

1. CONȘTIENTIZEAZĂ : incepe cu exercitii simple, amuzante , care să iti facă plăcere , nu să fie o corvoada si care să iti demonstreze tie în primul rand că mintea ta te joaca iar tu nu ești nici măcar conștient de asta. De exemplu : pune-ti ceasul sau telefonul să sune la fiecare 2 -3 ore. Când suna, amintește-ti sa-ti surprinzi gândurile care-ti treceau prin minte în acel moment. Vei descoperi că acele gandri nu au nicio relevanta pentru situatia în care te aflai atunci. Exista o sansa mare sa-ti surprinzi mintea hoinărind fie prin trecut, fie prin viitor.

2. DECIDE : odata ce te-ai convins că nu e prea productiv să te lasi pe seama acestul obicei al mintii, ai putea să hotarasti mai intai că ar fi útil să iti disciplinezi mintea ( dar intr-un mod iubitor si bland! Aminteste-ti că “impotriva a ce lupti devine mai puternic, la ce reziști va persista”)
3. PRACTICA : « tehnica » numărul unu este să te concentrezi pe ceva si să spui în gand sau cu voce tare ce faci atunci. De exemplu dacă faci cumparaturi intr-un supermarket si atentia ta e impartita intr-o mie de locuri, respira si spune-ti : « Acum caut marca mea de cafea preferata ». Sau: « Acum aud muzica de fundal care se canta în magazin si imi place/ nu-mi place” sau “recunosc versurile/ nu le cunosc” , « acum simt mirosul dulce al fursecurilor din galantar », « acum privesc în jurul meu si chiar vad faţa clientului de langa mine »
4. OBIȘNUIEȘTE-TE: repeta acest “exercițiu” în situatii diferite sau în variante diferite pana devine un obicei. Fii sincer interesat pe ce se focuseaza mintea ta si bucura-te de procesul de “strunire”, “aducere acasa” a mintii.
Dupa o vreme, vei avea nevoie doar de o respiratie mai profunda sau de un gest mic cum ar fi să iti plasezi mana dominanta pe inima pentru a te centra imediat si a deveni perfect constient.

BENEFICIILE ACESTE TEHNICI

• Te ajuta sa-ti stapanesti emotiile . Dacă cineva da peste tine din greseala , în timp ce esti intr-un magazin, de exemplu, în loc să reactionezi exagerat, spunandu-i vreo doua neatentului, esti perfect aliniat, intelegi situatia, zambesti calm si uiti incidentul în secunda urmatoare ;

• TOATE ORGANELE SE ECHILIBREAZA PRIN STAREA DE BINE DI INCEP SA FUNCTIONEZE BINE

• Vei avea cu timpul un somn odihnitor si te vei simti mai energic

• Iti pastrezi intacta energia din campurile aurice. Corpul nostru fizic reprezinta doar 4% din ce suntem noi cu adevarat. Restul e energie care ne inconjoara. Aceste campuri pot fi usor influentate de gandurile, dispozitia si emotiile celor din jurul nostru. E important sa ne centram si să ne stabilim intentia de a nu ne lasa afectati de ceva negativ.

• Iti pastrezi focalizarea mentala. Intelectul tau te va servi mai bine dacă mintea este disciplinata, alerta, antrenata să se concentreze pe un singur lucru o data, în felul acesta eficienta planurilor si actiunilor noastre creste foarte mult.

• Nu mai iei nimic personal pentru că dobandesti o oarecare detasare, claritate si directie. Mintea nu mai este intunecata de judecati si analize.

• Ai o viata mai fericita, iti acorzi tie insuti mai mult credit, ai încredere în tine si iti dai timp să “mirosi trandafirii” , să fii pur si simplu

• Ești din ce în ce mai aliniat cu Sursa(Dumnezeu), primești inspirație si intuiții de la Sinele mai Inalt, astfel ajungi să trăiești mai ușor, fără atât de multa lupta sau frica.

Pași spre orice – Incercati aceste tehnici, nu veti avea nimic de pierdut, ba dimpotriva! O stare de bine a psihicului aduce imbunatatiri intotdeauna si pe plan fizic. Intotdeauana trebuie sa venim cu terapii alternative, indiferent de starea sanatatii. Singuri ne putem ajuta organismul. Dumnezeu ne-a lasat totul, noi trebuie doar sa descoperim ceea ce ne aduce bine.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *