Postul Paștelui – Unul dintre cele mai populare preparate gătite în Postul Paștelui este mâncarea de mazăre. Dacă nu sunteți vegetarieni sau vreți să o preparați și în afara posturilor religioase, puteți adăuga mâncării de mazăre și carne, fie ea de porc sau pui. Este o rețetă simplă, o mâncare ușor de gătit, foarte gustoasă și foarte sățioasă.
Mâncare de mazăre de post – Ingrediente (2-4 persoane)
• 500 g mazăre congelată/proaspătă
• 1 ceapă medie
• 2 căței de usturoi
• 2 cartofi medii/1 cartof mare
• 2 morcovi mici
• 2 linguri ulei floarea soarelui
• 200 ml apă cca
• 75 ml suc de roșii
• 1-2 lingurițe rase mărar proaspăt tocat
• 1 lingură rasă amidon de porumb
• Sare
• piper
Postul Paștelui – Mâncare de mazăre de post – preparare
• Curățăm ceapă și usturoiul și le tocam mărunt. Curățăm morcovii și îi tăiem felii subțiri. Curățăm cartofii și îi tăiem în cubulețe potrivite, scrie viva.ro.
• Punem uleiul într-o cratiță, pe foc mic. Când uleiul s-a încălzit, adăugăm ceapa, usturoiul, morcovii și amestecăm bine. Le călim până când ceapă se înmoaie, apoi adăugăm cartofii
• Amestecăm pe foc mic încă 1-2 minute și adăugăm 100 ml apă călduță.
• Când morcovul și cartofii sunt fierți pe jumătate, adăugăm mazărea.
• Fierbem mancarea, pe foc mediu spre mic, inca cca 10 -15 minute, apoi adaugam apa ramasa, amestecata cu sucul de rosii si amidonul si amestecam bine.
• Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper si o lasam sa fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam marar proaspat tocat, amestecam bine, stingem focul si acoperim mancarea de mazare cu un capac.