23 februarie este zi – ”Fiecare dintre noi, în conştiinţa sa, înaintea lui Dumnezeu, să se întrebe:

«Ce pot să fac eu pentru pace?»”: cu această întrebare, papa Francisc a anunțat că a stabilit ca pe 23 februarie, să se marcheze o zi specială de post și rugăciune pentru pace.

Inițiativa a fost anunțată pe 4 februarie a.c., la rugăciunea ”Angelus”, și are în vedere în mod deosebit locuitorii din R. D. Congo și Sudanul de Sud. «În faţa prelungirii situaţiilor de conflict în diferite părţi ale lumii – a spus Sfântul Părinte – îi invit pe toţi credincioşii la o Zi specială de post şi rugăciune pentru pace pe 23 februarie, scrie radioaticana.va.

23 februarie este zi – O vom oferi îndeosebi pentru populaţiile din R. D. Congo şi Sudanul de Sud. Ca și în alte ocazii, îi invit să se asocieze la această iniţiativă şi pe fraţii şi surorile necatolici şi necreştini prin modalităţile pe care le vor considera oportune, dar să o facem cu toţii împreună.

Tatăl nostru ceresc îi ascultă mereu pe fiii săi care strigă către El în durere şi angoasă, „îi vindecă pe cei cu inima zdrobită şi leagă rănile lor” (Ps 147,3). Adresez din inimă un apel pentru ca şi noi să ascultăm acest strigăt şi, fiecare în conştiinţa sa, înaintea lui Dumnezeu, să ne întrebăm: «Ce pot să fac eu pentru pace?». Fără îndoială putem să ne rugăm, dar nu numai atât.


Fiecare poate să spună în mod concret «NU» violenţei atât cât depinde de el sau de ea. Victoriile obţinute prin violenţă sunt false victorii, de vreme ce a lucra pentru pace este benefic pentru toți!»

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *