Suntem puternici când iertăm: Joaquin Phoenix, starul peliculei „Joker”, a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor la gala OSCAR 2020, fiind recompensat pentru prestația sa, în rolul de inamic al lui Batman. Phoenix a fost favoritul pentru această categorie, transmite The Guardian.

 

În cadrul unui discurs îndelungat de acceptare, Phoenix a făcut un apel plin de pasiune pentru ca oamenii să nu se mai lupte unii cu ceilalți şi să înceteze „prădarea” resurselor naturale, actorul subliniind mai ales cruzimea întâlnită în industria produselor lactate, potrivit The Guardian, scrie digi24.ro.

 

„Sunt plin de atâta recunoștință în acest moment.

 

Nu mă simt deasupra colegilor mei sau oricine altcineva din această încăpere, pentru că noi împărtășim aceeași pasiune – iubirea pentru film. Această formă de expresie mi-a oferit cea mai extraordinară viată. Nu știu unde aș fi fără ea”, a spus actorul.

 

Suntem puternici când iertăm „Dar eu cred că cel mai mare cadou pe care l-am primit eu și mulți oameni din industrie este oportunitatea de a ne folosi vocea pentru cei neauziţi.

 

M-am gândit la unele dintre problemele dezolante cu care ne-am confruntat în ultima vreme”, a continuat Phoenix.

 

„Vorbim despre lupta împotriva ideii că o singură națiune, o singură rasă, un singur s3x, o singură specie, are dreptul de a domina, folosi şi controla o alta fără a fi pedepsită. Cred că am devenit foarte deconectați de lumea naturală. Mulți dintre noi suntem vinovați de o viziune egocentristă asupra lumii, credem că suntem centrul Universului. Ne simțim îndreptăţiţi să inseminăm artificial o vacă şi să îi furăm puiul, chiar dacă strigătele sale de disperare sunt inconfundabile. Apoi îi luăm laptele care e destinat puiului și îl punem în cafeaua şi în cerealele noastre”, a spus Joaquin Phoenix.

 

„Ne temem de idea de schimbare personală, pentru că noi credem că trebui să renunțăm la ceva, să sacrificăm ceva. Dar oamenii sunt cei mai bun atunci când sunt creativi și inventivi, iar noi putem crea, putem dezvolta și implementa sisteme de schimbare care sunt benefice pentru toate ființele și pentru mediul înconjurător”, a mai spus actorul.
„Am fost un nemernic toată viața mea, am fost egoist. Am fost nemilos, a fost dificil să se lucreze cu mine şi sunt recunoscător că mulți dintre voi mi-aţi oferit o a doua şansă. Eu cred că atunci suntem cei mai buni: când ne susținem reciproc. Nu atunci când ne doborâm unii pe ceilalți pentru greşelile din trecut, dar în momentele în care ne ajutăm unii pe alții să evoluăm. Atunci când ne educăm unii pe alții, când ne ghidăm reciproc către mântuire.”

 

Actorul a conchis discursul cu un vers scris de fratele lui River, la vârsta de doar 17 ani: „Grăbește-te să salvezi cu iubire iar pacea va urma”.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *