Ce nu este dragostea? Stau cu laptopul in fata de 24 de minute. Tot incerc sa gasesc un inceput satisfacator pentru articolul asta. Insir cuvinte pe care apoi le sterg.

Singurul lucru care imi vine in cap neincetat este un paragraf dintr-o carte abia citita: “Vantul, care de fapt se porneste doar asa, din cand in cand, starnindu-se inspre alt undeva, dar niciodata atinandu-se in acelasi loc, aduce cu rafale de mirosuri, ba sufocante, ba improspatatoare, si cateodata si cate un nor de fluturi sau de libelule, ori uneori un card de pasari mari, negre – si dispare din nou, iar dupa aceea, tot ce in gradina poate sa se miste si este atins de el, ramane-n miscare.” Mi-a placut de prima data cand l-am citit, am dorit sa-l consemnez undeva si ma intorc din cand in cand la el, ca acum. Imi dau seama ca, in ciuda a tot ce credeam pana acum, dragostea nu este doar despre zambete, pasiune, sinceritate si tandrete, scrie tabu.ro.

E mult mai complexa, e tot ce te face sa simti sa traiesti cu adevarat. Are zambete si lacrimi, pasiune si tristete sfasietoare, are sinceritate, dar si cate o minciuna aruncata din vreun scop considerat “nobil”, are tandrete si departare. Si totusi, ce nu este dragostea? Intotdeauna am incercat sa fac totul cu ea, poate asta e si motivul pentru care acum imi vine greu sa spun ce nu este aceasta.

Dragostea este atasament?

Oricat de similare ar parea, nu o sa pot afirma vreodata ca dragostea inseamna atasament. Nu este nimic din ceea ce implica obisnuita sau monotonia. Dragostea nu este despre ceea ce eu pot face prin tine, nu este despre ajutorul pe care tu, cel ce-mi stai aproape, ai putea sa mi-l oferi. Nu este despre mine mai presus de tot ceea ce insemni tu, cum nu este nici despre tine in vreo masura mai mult. Nu este despre rautate, gelozie, posesivitate, manipulare, control, finante. Nu este despre nimic ce inseamna castig, desi prin tot ceea ce este dragostea reprezinta cel mai mare castig al nostru, oamenii. Nu o sa spun vreodata ca fizicul este exclus din tot ceea ce inseamna dragostea. Fizicul e primul contact, e ceea ce aprinde flacara, e o scanteia din care se naste sentimentul. Nu e suficient, dar e necesar.

Dragostea se gaseste in fiecare lucru marunt pe care il facem. Intr-o masa calda, intr-o simpla plimbare, intr-o floare, intr-o scrisoare, intr-o imbratisare sau chiar intr-un salut. Dragostea e simplu de avut, insa ne adancim in tot ceea ce este mai rau. Inmagazinam in noi tot ceea ce nu este aceasta si speram sa primim intelegere atunci cand revarsam toata complexitatea noastra absurda asupra cuiva ce ascunde dragoste in simplitatea sa de a trai frumos.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *