AUTOBUZUL făcut lângă București – Dotat cu aer conditionat si motor Mercedes, autobuzul Eurobus Diamond facut la Ciorogarla nu a fost primit nici macar in teste la Bucuresti. Mai mult, pana acum au fost vandute doar 27 dintre cele 77 de autobuze realizate in comuna ilfoveana, potrivit reprezentantilor producatorului.

Eurobus Diamond este un autobuz facut la Ciorogarla. Super dotat, acesta nici macar nu a fost primit in teste in Capitala, scrie extranews.ro.

Reprezentantii Primariei Capitalei au afirmat in numeroase randuri ca innoirea si modernizarea parcului auto al RATB sunt esentiale pentru decongestionarea traficului.

Firma ilfoveana BMC Truck & Bus a inceput in 2014 procedurile pentru fabricarea si omologarea la Registrul Auto Roman a autobuzului propriu, dupa ce anterior fusese doar distribuitor unic pentru producatorul turc BMC.

Uzina de autobuze a avut initial circa 200 de angajati, insa numarul lor s-a redus la jumatate, dupa ce planurile de acasa nu s-au potrivit cu cele din targ. „Mi-a fost imposibil sa-i tin. Avem 50 de autobuze pe stoc”, spune Silvia Colacea, directorul executiv al BMC Truck & Bus, precizand ca acestea au fost fabricate si asamblate in Romania, nu in Turcia.

Ea mentioneaza ca in trei ani a reusit sa vanda doar 27 din cele 77 de autobuze realizate la Ciorogarla, din cauza conditiilor restrictive de calificare la licitatiile organizate de primarii si regii autonome.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *