Poliţistul care ajută copiii sărmani – “Dumnezeul nostru! Pentru ce ne-ai parasit?” Asa strigau batranii imobilizati la pat din azilul cuprins de flacari. Singura lor sansa era sa strige dupa ajutor. Era aproape 6.00 dimineata, iar orasul abia se trezea la viata. Florin a ajuns acolo in 3 minute de la alerta primita prin 112. Si, fara sa tina seama ca-si pune viata in pericol, a intrat in cladirea in flacari.

Poliţistul care ajută copiii sărmani și care face totul pentru a ajuta cât mai mulți bătrâni

“Daca tot ne spun unii ca stam in boscheti, atunci sa intru si in foc!”, si-a spus politistul. Si a intrat. 19 vieti au fost salvate din flacarile ce pareau desprinse din iad. Pe umerii sai si cu mainile arse a carat afara multi dintre batranii tinuiti pe paturi din cauza unor probleme medicale.

 

 

L-au ajutat inca doi colegi care au venit cu el in misiune. Imediat au ajuns si pompierii. Timp de 3 ore, 50 de salvatori s-au luptat cu flacarile. Din pacate, o victima nu a mai putut fi salvata. Atunci a fost declansat planul rosu de interventie.Azilul era specializat in ingrijirea bolnavilor cu Alzheimer si diabet, precum si a persoanelor care au suferit accidente cerebrale.

Ingerul in uniforma de politist

Intamplarea a avut loc la 30 septembrie 2017, pe Aleea Pacala din Sectorul 3 al Capitalei, in apropierea statiei de metrou Mihai Bravu, foarte aproape de Sectia 11 Politie. Focul a izbucnit la etaj si a curpins acoperisul si mansarda, apoi s-a extins la un imobil invecinat, nelocuit, si la un service auto. Apelul prin 112 a fost dat la ora 06.06.

„Era in zona noastra. Eram chiar foarte aproape. Cand am ajuns acolo incendiul era deja foarte mare. Cuprinsese mansarda azilului si etajul doi. Se extinsese destul de repede pentru ca toata cladirea avea o izolatie exterioara fabricata dintr-un soi de plastic. Cand am ajuns acolo doua femei au inceput sa strige ca sunt oameni inauntru. Si am intrat. Am urcat pe scari pana la etajul 1. Am scos un barbat si trei femei. Practic am tras de ele pentru ca erau nedeplasabile. Erau foarte in varsta si nu se puteau misca.

 

Au venit inca doi colegi care au venit si ei imediat dupa mine. Eu le duceam persoanele respective pana la scari si ei le preluau de acolo. Am incercat sa urc la etajul urmator, insa nu am mai putut. Se vedeau cum ieseau flacarile din camere. Intre timp, fumul gros cuprinsese si etajul pe care ma aflam eu. M-am lasat catre podea si asa am ajuns si am deschis toate usile de pe etajul respectiv pentru a vedea daca mai sunt oameni acolo. In acelasi timp tineam legatura si cu colegii mei. Le spuneam unde sunt pentru ca inhalasem deja foarte mult fum si in cazul in care se intampla ceva cu mine, sa stie de unde sa ma scoata.

Era atat de cald incat geaca de pe mine s-a incins. A trebuit s-o dau jos si am ramas in camasa. Mi-am pus ceva la gura si la nas si am continuat sa caut. Auzeam cum se sparg geamurile de la temperatura prea mare. Au venit la scurt timp si 4 pompieri cu echipament de protectie care au inceput sa intre in camerele din spate, unde nu ajunsesem. Si au inceput si ei sa scoata din oameni. Am inceput sa caram. Scara fiind foarte ingusta, nu aveau loc mai multe persoane. Una trebuia sa stea sus, alta jos. Asa am reusit sa scoatem victimele. Au fost scosi toti, in afara de o singura persoana, din pacate”, a povestit Florin.

Azilul nu avea aviz ISU

Cladirea in care functiona azilul nu avea autorizatia necesara pentru securitate la incendii, au anuntat reprezentantii ISU, potrivit Digi24. Initial, a fost vorba despre o locuinta, construita in 2002, pentru care nu era nevoie de autorizatie speciala. Ulterior, in 2009, s-a dat un aviz de securitate de incendiu pentru a transforma destinatia imobilului din locuinta in pensiune-hostel. Dupa terminarea lucrarilor, era necesara o noua autorizatie, care nu a mai fost solicitata. In prezent, cladirea functiona ca azil de batran, or imobilele care functioneaza ca centre de ingrijire a sanatatii au nevoie de autorizatii speciale de securitate la incendiu. Beneficiarii cladirii nu facut insa demersuri in acest sens, asa cum ar fi trebuit.

Politistul care a intrat in iad dupa batrani ajuta copiii sarmani

Agentul Florin Toma (29 de ani) este politist de 3 ani. Nu este casatorit si nu are copii. Lucreaza in cadrul Biroului de Ordine Publica din cadrul Sectiei 11 Politie. „Adica suntem politistii pe care ii vezi pe strada, care intervenim la cazurile anuntate prin 112. Suntem primii la fata locului”, a explicat politistul salvator. Este din Bucuresti si chiar si-a dorit de mic sa devina politist. Si a participat la multe misiuni. Nu le mai stie numarul. A prins hoti, traficanti de droguri, violatori si alti “bombardieri”, cum le mai spune el infractorilor, scrie virale.com.

Pentru reusitele sale Florin a fost recompensat cu “un bonus la salariu” timp de 6 luni. Ce-a facut cu acesti bani? I-a strans pe toti si, impreuna cu alti colegi oameni cu inima mare, a reusit sa aduca soare in suflete unde sunt doar ploi: au oferit alimente si produse unor persoane nevoiase dintr-un sat buzoian. Cu ajutorul lui copiii nevoiasi din Glodeanu pot manca trei mese calde pe zi.Astfel de oameni nu cauta reclama! Nu se lauda cu ce fac si se multumesc sa aduca fericire in suflete!

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *