Femeile dorm mai bine lângă un câine – Un nou studiu iese in intampinarea unui lucru pe care, in subconstient, il cam stiam toate: pentru femei, somnul alaturi de un caine este mult mai linistit si mai odihnitor decat acela alaturi de un barbat sau de o pisica. Motivul? Cei doi din urma sunt rai, lipsiti de consideratie si de empatie si intrerup somnul in repetate randuri.

Femeile dorm mai bine lângă un câine decât lângă un bărbat, spun cercetătorii

Vrei sa iti iei un caine dar EL nu te lasa? Ai, din variate si binecuvantate motive, insomnii? Desi dormi 8 ore pe noapte te trezesti obosita? Raspunsul e unul singur, sta in 4 labute, da din coada de fericire de fiecare data cand te vede, iti umple viata de momente de neuitat si, potrivit unor cercetari recente, te ajuta ca nimeni altul sa ai un somn calm si mai mult decat odihnitor, scrie divahair.com.

Christy L. Hoffman – doctor si profesor la Departamentul de comportament, ecologie si conservare a animalelor de la Colegiul Canisius din Buffalo, New York – si echipa sa de cercetatori au studiat efectul animalelor de companie asupra somnului omului. La studiu au luat parte 962 femei din Statele Unite. 55% dintre acestea isi impart patul cu cel putin un caine si 31% din ele isi impart patul cu cel putin o pisica. De asemenea, 57% din cele 962 participante la studiu isi impart patul si cu un partener uman.

Concluziile studiului? Femeile care dorm alaturi de un caine au raportat un somn mai bun, mai odihnitor. De asemenea, potrivit declaratiilor lor, cainii au fost mai putin perturbatori decat partenerii lor umani, oferindu-le sentimente mai puternice de confort si siguranta.

Participantele la studiu au declarat ca pisicile care dorm in pat cu ele sunt la fel de perturbatoare ca barbatii, oferindu-le sentimente mai slabe de confort si securitate atat decat cainii cat si partenerii umani.

Astfel, proprietarele de caini s-au culcat si s-au trezit mai devreme decat cele care au doar pisici.

Cu toate acestea, Hoffman a declarat ca nu va opri cercetarile aici, deci trebuie sa ne asteptam, pe viitor, la concluzii mai detaliate legate de acest aspect.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *