Rugăciune 19 ianuarie – Azi, 19 ianuarie, Biserica \ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Macarie. Este o zi foarte importantă mai ales că această sărbătoare pică anul acesta în zi de duminică.

Rugăciune 19 ianuarie – Iată mai jos cele 3 rugaciuni care se citesc azi, ordinea în care se citesc și textul lor. Sunt atât de putrenice încât vor aduce fericirea și bunăstarea oricărui credincios:

Rugaciunea intaia, a Sfantului Macarie, se citește dimineața la trezire:

”Doamne, Cel ce cu multa bunatatea Ta si cu indurarile Tale cele mari mi-ai dat mie, robului Tau, de am trecut timpul noptii acesteia fara ispita de toata rautatea pizmasului, Tu Insuti Stapane, Facatorule a toate cate sunt, invredniceste-ma cu adevarata lumina Ta, ca sa fac voia Ta cu inima luminata, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Rugaciunea a doua, a Sfantului Macarie ce se citește la prânz:

”Doamne, curateste-ma pe mine pacatosul, ca niciodata n-am facut bine inaintea Ta. Izbaveste-ma, deci de vicleanul si fa sa fie intru mine voia Ta, ca fara de osanda sa deschid gura mea cea nevrednica si sa laud preasfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Rugaciunea a doua, a Sfantului Macarie ce se citește seara la culcare:

”Doamne Iisuse Hristoase Dumnezeul meu, cantare de miez de noapte aduc Tie, Mantuitorule, si inaintea Ta cazand, strig: Nu ma lasa sa adorm in moartea pacatelor, ci ma miluieste, Cel ce Te-ai rastignit de voie, si pe mine, cel ce zac in lene, grabind ma scoala si ma mantuieste, ca sa stau inaintea Ta in rugaciuni; iar dupa somnul noptii, sa-mi luminezi ziua fara de pacat, Hristoase Doamne, si ma mantuieste, Amin!”

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *