Un părinte bun – Adu-ți aminte că în afară de a te aduce pe lume, părinții au sacrificat timp, energie și efort pentru a se asigura că nevoile și dorințele tale sunt îndeplinite.Arătându-le că apreciezi eforturile lor demonstrezi un nivel de respect față de ei. Lucru care le va aduce bucurie.

Un părinte bun – Cum să îți respecți părinții?

1. Fii recunoscător

Recunoștința înseamnă să fii pur și simplu recunoscător și să apreciezi ceea ce ai. Cea mai ușoară modalitate de a-ți arăta recunoștința este să le mulțumești și să le spui că apreciezi cine sunt și ce fac.

2. Acceptă faptul că pot avea păreri diferite

Respectarea opiniilor diferite este o abilitate care ne poate ajuta pe tot parcursul vieții, și poate fi folosită în orice, de la politică la carieră. Doar pentru că alegi să accepți părerile părinților tăi, nu înseamnă că îți pierzi propriile credințele.

3. Adu-ți aminte cât de mult te iubesc

Nu există nici o modalitate de a pune în cifre sau procente cât de mult își iubește un părinte copilul. Nu numai că le dau viață copiilor, ci îi susține, le oferă îndrumare, îi ajută să depășească obstacolele, îi învață să iubească necondiționat.

4. Petrece timp și cu ei sau sună-i cât mai des fie și pentru 5 minute

La un moment dat în viața ta (mai ales la adolescenții tăi), preferi să faci altceva decât să petreci timp cu părinții tăi, iar părinții tăi știu și acceptă asta.

Imaginați-vă însă cât de multă dragoste, admirație și respect ar simți dacă ai alege să petreci și cu ei un timp de calitate neașteptat.

5. Arată-le afecțiune

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, avem tendința să uităm să ne îmbrățișăm și să ne sărutăm părinții. Atunci când ne le oferim părinților noștri afecțiune fizice le aratăm că suntem recunoscători, că îi respectăm și îi apreciem.

6. Fii atent/ă cum vorbești cu ei

Vorbește întodeauna frumos cu ei, pe un ton blând. Evită să ridici tonul la ei.

7. Evită să le reproșezi sau să le aduci aminte de greșelile pe care le-au făcut

Dacă ești părinte, știi și tu că nu este pedeapsă mai mare decât să îți reproșeze cineva că ai greșit, deși tu deja te simți vinovat pentru acea greșeală.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *