Păstrate din vechime, aceste rețete culinare cu un gust genial vor face ca prietenii să-și dorească să devină membrii ai familiei. Trebuie neapărat să încercați aceste rețete vechi ,scrobul românesc și rotogoalele de berbec.

Scrob românesc

Pentru obținerea acestui preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: opt ouă, jumătate lingură de făină, 180 g cașcaval ras, unt, sare, piper și un strop de pătrunjel. Într-o tigaie, se topesc 450 g unt și se prăjesc în el felioare subțiri de pastramă, limbă afumată nefiartă sau bucăţi de cârnăţi afumaţi. Se pune pe farfurie și deasupra se toarnă unt proaspăt.

Rotogoale de berbec (rețetă păstrată de Radu Anton Roman)

Se spală bine rotogoalele (fudulii) de berbec, se crestează, apoi se împănează cu slănină afumată, carne şi o jumătate de căpăţână de usturoi. Usturoiul care a mai rămas se pisează și se amestecă cu sare, cimbru, piper şi boia şi puţină apă călduţă. Ulterior, rotogoalele se pun la grătar. Se servesc cu mămăligă fierbinte. Preparatul se consuma mai ales în comunităţile de păstori, la culesul strugurilor.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *