Pleci capul și să te rogi – Rugăciunile sunt ca niște scrisori trimise lui Dumnezeu. Uneori sunt scrise cu lacrimi, cu mâhnire, cu durere. Îl rugăm pe Dumnezeu sa ne ierte pentru tot ce am gresit, sa ne ajute în necazurile pe care le avem sa fie cu noi sa ne lumineze mintea sa ne întărească. Sa ne dea putere din puterea Sa cea Dumnezeiasca.

Uneori, tot ce trebuie să faci, este să îți pleci capul și să te rogi, așteptând ca Dumnezeu să lucreze

Cu cat sunt mai mari încercările prin care trecem cu atât sa ne fie mai mare credinta și sa cerem lui Dumnezeu mila și ajutorul Sau. Cu cat asculți mai mult de Dumnezeu cu atât îți asculta și El rugăciunile.

Spune-I lui Dumnezeu când ţi-e foame, când ţi-e sete, spune-I lui Dumnezeu unde te duci, spune-I lui Dumnezeu ceva pe drum, arată-I lui Dumnezeu ce frumoase sunt florile.

Vorbeşte cu Dumnezeu de toate. „Doamne, ce să fac? Uite trebuie să fac asta şi asta; mi-e foame, mă duc să mănânc o bucăţică de pâine”; tot ai în minte lucrurile astea, par copilăreşti, dar conversaţia aceasta cu Dumnezeu se preface în rugăciune. Pentru că ce este rugăciunea? Este o continuă comunicare a omului cu Dumnezeu.

L-am căutat pe Dumnezeu în oamenii din jurul meu, apoi în cărţi, în idei şi simboluri. Dar acest lucru nu mi-a dat nici pacea, nici iubirea. Într-o zi am descoperit că e cu putinţă să-L întâlneşti pe Dumnezeu în mod real, prin rugăciune. Şi atunci L-am auzit spunându-mi: Îndrăznește să înțelegi că te iubesc!

Vorbeşte cu Dumnezeu copilăreşte, că noi suntem copiii lui Dumnezeu. Şi vorba asta copilărească „Dacă ai prezenţa lui Dumnezeu în tine, atunci eşti într-o stare de rugăciune. Omul devine o rugăciune.” îţi aduce sentimentul prezenţei intime a lui Dumnezeu în inima ta. Voi ştiţi proverbul călugăresc: „dacă te rogi numai când te rogi, nu te rogi deloc”.

Dacă ai prezenţa lui Dumnezeu în tine, atunci eşti într-o stare de rugăciune. Omul devine o rugăciune. Omul are o stare de rugăciune, nu momente de rugăciune, momente când se roagă şi momente când nu se roagă. Ar fi groaznic. Trebuie să avem tot timpul simţirea lui Dumnezeu.

Author

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *