Daca, din grupul tau de apropiati, tu esti singura implicata intr-o relatie serioasa, ai trecut probabil de cateva ori prin situatia in care prietenele tale nu sunt de acord cu lucruri care se intampla intre tine si partenerul tau.

Relatiile implica, uneori, compromisuri, negocieri de cuplu sau actiuni care sunt greu de inteles pentru o persoana singura, deoarece aceasta vede lucrurile dintr-o alta perspectiva. Actiunile si comportamentul partenerilor dintr-un cuplu sunt adesea diferite fata de cele ale oamenilor singuri, scrie divahair.ro.

1. Cand purtati haine sau accesorii la fel

Unor cupluri le place sa iasa in evidenta atunci cand ies in oras prin purtarea hainelor de aceeasi culoare – de exemplu, cand ambii parteneri sunt imbracati complet in rosu – sau chiar a obiectelor vestimentare identice si prin culoare, si prin model: ambii au camasi galbene in carouri si pantaloni negri simpli, de exemplu. Alte perechi nu vor sa iasa neaparat atat de mult in evidenta, dar vor sa arate ca sunt de nedespartit prin purtarea de seturi bratari de cuplu personalizate. Unii aleg sa poarte bratari identice si simple, altii prefera sa isi graveze chipurile, numele sau data cand s-au cunoscut pe ele. Daca te afli intr-o relatie, probabil aceste idei pot parea minunate, dar, daca esti o persoana singura, e posibil sa nu fii de acord cu aceste practici. Diferenta de gusturi poate fi motivata prin faptul ca statutul diferit implica preferinte diferite de afisare, dar un rol important il are si personalitatea persoanei. Unii chiar simt nevoia sa isi exprime sentimentele public prin haine sau accesorii.

2. Cand preferati sa stati doar voi doi

Pentru o persoana singura, e posibil ca cele mai bune zile din saptamana sa fie vinerea si sambata, atunci cand poate iesi la distractie fara grija alarmei care sa sune a doua zi. Insa multe dintre persoanele aflate intr-o relatie nu mai resimt aceasta nevoie acuta de petreceri pana dimineata. Daca ai un partener in acest moment, sunt mari sanse, ca la final de saptamana, sa vrei sa iti petreci tot timpul liber cu el, intr-un mediu relaxant si nu neaparat agitat. Se poate ca nu toate persoanele din jurul tau sa inteleaga ca acum, pentru voi, e mai important si mai placut sa fiti doar unul cu celalalt. Prietenele tale sau grupul vostru de prieteni pot face glume pe seama faptului ca ati devenit mai „casnici” de cand formati un cuplu, dar acestora le este mai greu sa inteleaga ca prioritatile sunt altele atunci cand ai pe cineva alaturi.

3. „Despartirile” si impacarile dese

Nu poate fi totul roz intr-o relatie, asa ca este normal ca intre tine si partenerul tau sa apara mici discutii in contradictoriu sau poate chiar certuri care, pentru cei din afara cuplului, pot parea grave. Prietenele tale sunt obisnuite probabil sa le suni si sa le spui ca iar te-ai certat cu partenerul tau si ca acum „a fost ultima data”, dar si sa le contactezi din nou dupa cateva ore ca sa le anunti ca v-ati impacat si ca, de fapt, nu a fost asa grav cum parea. Aceste „despartiri” temporare si impacari dese pot fi privite cu dezaprobare de cei din jur: prietenele au des impresia ca tu esti cea care cedeaza prea mult, iar familia spune ca esti prea toleranta. Doar ca situatia in care te afli va este cunoscuta complet doar tie si partenerului tau, iar cei din jur nu pot sti cat de adanci sunt sentimentele tale fata de el si invers. Apropiatii isi pot da cu parerea, dar nu se pot pune in locul tau ca sa iti inteleaga pe deplin motivele pentru care iei anumite decizii.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *