Cei slabi se răzbună – Adevărata putere a unui om nu constă în mușchi, nu constă în puterea de a manevra diverse personaje prin șantaj. Puterea nu constă nici măcar în frumusețea atât de apreciată de multe dintre femeile care au descoperit că o pot folosi pe bărbații puternici pentru a-și atinge propriile țeluri. Adevărata putere o arăți atunci când alegi să ierți tot răul care ți s-a făcut.

În viață cei slabi se răzbună, cei puternici iartă iar cei inteligenți ignoră

Momentele care te doboară sunt greu de suportat și vin la pachet parcă cu tot răul din lume. Atunci parcă pare că nu ai unde să te refugiezi, că nu ai unde să te duci să scapi de toate necazurile care se ivesc. Și într-adevăr te simți atât de jos, încât ajungi să îți dorești ca și cei care te-au rănit să îți simtă durerea.

Chiar dacă ești un om bun, să nu te sperie dacă asemenea gânduri ajung la tine, ci ia acest lucru ca pe un test. Abia în astfel de situații descoperi cum ești de fapt, cum faci față lucrurilor care nu sunt roz în viață.

Și totuși, cu tot gândul bun pe care îl ai, s-ar putea să nu poți ierta totul dintr-o dată. S-ar putea să ai nevoie de ani de zile în care vei lupta cu dorința de a le arăta celor ce ți-au greșit cum e să suferi.

Dar dacă îți dorești să ierți și să îți trăiești viața fără să mai suferi din cauza acelui necaz, vei izbăvi în cele din urmă. Vei ajunge ca acel impediment să fie doar un moment din trecut care a trecut. Și crede-mă, nu va fi o piedică în calea fericirii tale.

Lasă în urmă relele și alege ca tu să faci bine, chiar dacă ceilalți nu aleg la fel. Faptul că îți păstrezi sufletul neîntinat de intenții și fapte rele este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine… dar este extrem de greu, mai ales într-o societate care te îndeamnă să faci exact opusul.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *