Viata e frumoasa – Viata, indiferent de varsta vine cu o povara, care trebuie cărată. Cărată cu demnitate. Si atunci, alege sa tratezi astfel de situatii cu un zambet adevarat, nu fals si sa va adunati puterile pentru a putea trece peste.

Viata e frumoasa

Tocmai situatiile critice arata cel mai bine calitatile, dar si slabiciunile fiecaruia dintre noi. Viata inseamna bucurie presarata cu obstacole, necazuri si incercari. Dar farmecul ei este de a nu ne pierde zambetul, oricat de greu ne-ar fi. De-ti vine sa plangi, razi. De-ti vine sa cazi, ridica-te si fii surazatoare. De-ti vine sa fugi, opreste-te si zambeste, copila.

Pe masura ce vei creste, incercarile ti se vor inmulti. Ce vei face atunci? Vei plange de frica? Nu! De ce? Pentru ca nu este nici un folos sub soare sa deznadajduiesti. Invata sa crezi ca Dumnezeu este langa noi chiar si in cele mai grele situatii. Asa ca pastreaza-ti nadejdea in Dumnezeu si zambeste. Uita-te in sus si cu credinta mergi inainte.

Și nu uita că viața nu e doar un urcuș. Mai sunt și văi, mai sunt și coborâșuri, și prăpăstii și tâlhari la drumul mare. Te vei opri oare de frica lor? Căci toate acestea sunt daruri minunate, dăruite de viață pentru creșterea ta. Tu doar mergi, mergi fără oprire în cunoașterea ta!

Și nu privi înapoi cu mânie. Priveşte doar înainte cu mare bucurie. Căci atunci când simți că ai mai urcat o treaptă, simți că de fapt s-a mai încheiat o etapă din viața ta. Dar nu rămâne cu gândul la ea. Pentru că ceea ce va veni iarăși spre tine din prezent, eclipsează orice experiență trecută, screi prafdestele.eu

Nu îţi otrăvi sufletul cu tot felul de amintiri care te-au zdruncinat sau care te-au dezamăgit odinioară. Cei care te-au minţit, te-au înşelat, te-au trădat, te-au abuzat, te-au manipulat, au avut rolul lor tocmai pentru tine, cel care tu erai atunci. Să le porţi pică, e ca şi cum te-ai identifica din nou cu persoana care erai odinioară. Dar cât din cel ce erai atunci a mai rămas şi acum? Poate mult, sau poate foarte puţin.

Aşa că iartă-i pe toţi şi mulţumeşte-le pentru rolul lor, bun sau rau, jucat în viaţa ta.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *