Rugăciune Sfânta Eugenia – An de an pe data de 24 decembrie, întreaga creștinătate o cinstește pe sfânta Eugenia. Citiți această rugăciune în Ajunul Crăciunului pentru a avea parte de putere, a scăpa de păcate și a fi feriți de rele.

Rugăciune Sfânta Eugenia – Iată mai jos și textul rugăciunii!

“Mieluşeaua Ta, Iisuse, Eugenia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Cugetul tău uitându-şi de fi­rea femeiască, a alergat către lucrurile bărbăteşti, fiind îm­bărbătată de har şi povăţuită de Dumnezeu cu vederea cea de mai înainte, Muceniţă Eugenia, ceea ce porţi nume de bun neam.

Luminându-te cu Lumina Cea Înţelegătoare, pe mulţi i-ai făcut a fi părtaşi de Strălucire, înţelepţită de Dumnezeu; de care învredniceşte acum pe cei ce te laudă, izbăvindu-i din păcat, cu rugăciunile tale, Muce­niţă Eugenia, cu totul fericită.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *