O să vă povestim în continuare o frumoasă pildă din care veți avea destul de multe de învățat.

Într-o zi, Buddha mergea prin oraș, iar un om foarte furios i-a tăiat calea și a început să-l jignească fără motiv.

„N-ai niciun drept să-i înveți pe alții” a strigat acesta. „Ești prost ca toți ceilalți și ești și fals, scrie wawlist.com.

” Buddha nu s-a supărat deloc când ai auzit toate aceste lucruri urâte și l-a întrebat pe acel om:

„Draga omule, spune-mi dacă ai oferi un cadou cuiva și acea persoană nu l-ar accepta, cui i-ar aparține acel cadou”?

Omul a fost foarte surprins la auzul acesti întrebări neștiind ce să răspundă. Apoi a răspuns direct: „Evident ar fi al meu, pentru că eu am cumpărat cadoul.”

Buddha a zâmbit și a spus:

„Așa este,ai dreptate. Și asta este valabil și pentru furia ta. Dacă ești nervos pe mine și eu nu primesc insultele tale, atunci furia se revarsă asupra ta. Atunci tu ești singurul care e nefericit, nu eu.

Tot ceea ce faci se resfrânge asupra ta. Dacă vrei să încetezi să te mai rănești singur, scapă de furie și umple-ți sufletul cu iubire.

Când îi urăști pe alții, defapt tu ești singurul care devine nefericit, dar când îi iubești pe alții, toată lumea îți va răspunde cu iubire.”

Ei bine, sper că ați prins morala acestei povestiri. Trebuie să încercăm să depărtăm cât mai mult gândurile negre, furia și ura, chiar dacă uneori este destul de greu. Aceste lucruri nu ne fac deloc bine.

Oricine ne rănește sau ne trădează nu trebuie să primească ura ta și nici insultele, ei sunt oricum nefericiți și își fac rău singuri. Trebuie să fim cât mai buni și sî ne controlăm mintea și sufletul pentru a trăi liniștiți.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *