Un studiu efectuat de Universitatea din Newcastle arată că unii compuşi din păstârnac au funcție anti-inflamatoare, anti-fungică si anti-cancer și protejează organismul împotriva tumorilor la colon şi a leucemiei limfoblastice acute.

Sucul previne formarea de cheaguri

O adevărată binefacere este sucul de păstârnac, bogat în vitamina K, care ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge şi la stimularea dezvoltării celulare și reduce riscul de osteoporoză. Specialiștii estimează că 200 g de păstârnac conţin mai bine de 20% din necesarul zilnic de acid folic, cunoscut şi sub denumirea de vitamina B9. De aceea, păstârnacul ajută la producţia de ADN şi ARN şi previne anemia, în special în timpul sarcinii.

Un ajutor prețios îl are păstârnacul și în modificările fibrochistice sau mastoza fibrochistică, boală care apare la femei între 20-50 de ani și reprezintă, potrivit specialiștilor, cea mai frecventă leziune benignă care apare la nivelul sânului. În acest caz, se vor consuma păstârnac, morcov, țelină și rădăcină de pătrunjel, crude, date pe răzătoare. De asemenea, se pun comprese pe sân cu frunze de varză, zdrobite. Păstârnacul are proprietăți depurative, curăță sângele, fiind un excelent drenor al ficatului și al rinichilor.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *