Secrete și sfaturi pentru un cozonac necrăpat

Majoritatea gospodinelor se plâng adesea că li se crapă cozonacii în timpul tratamentului termic.

Iată câteva sfaturi utile și interesante, pentru a nu se mai crăpa cozonacii:

Nu puneți drojdie prea multă, chiar dacă pe pachetul de drojdie se specifică o cantitate, puneți mai puțină. La 1 kg de făină, în mod normal se pun 50 g drojdie proaspătă. Puneți maxim 40 g și-o să vedeți că vor crește foarte bine cozonacii.

Lăsați aluatul să se dezvolte suficient înainte de a-l da la cuptor. Lăsați-l o oră înainte de a-l pune în tăvi și 40-50 de minute după ce l-ați pus în tăvi, altfel el va tinde să se dezvolte în cuptorul cald și se va crăpa.

Aveți grijă ce umplutură folosiți, pentru că și aceasta va tinde să se dezvolte în interiorul cozonacului și de asemeni aluatul se va crăpa. În general umplutura în care se folosesc albușurile bătute, se va dezvolta în interiorul aluatului și va tinde să iasă din acesta. Puneți și puțină făină sau pesmet, pentru a diminua dezvoltarea acesteia.

Nu întindeți foaia de aluat foarte subțire atunci când o ungeți cu umplutură de bezea.

Dacă împletiți aluatul, nu presați împletiturile prea mult, nu le stângeți ci lăsați-le mai slobode, scrie fabricatinromania.info.

Ungeți aluatul din belșug și uniform cu gălbenuș de ou, înainte de a-l întroduce la cuptor. Presărați și puțină sare în gălbenuș, o să vedeți că se va rumeni uniform și lent.

Nu deschideți ușa cuptorului decât în ultimul sfert de oră de coacere.

Sperăm să vă fie de folos aceste sfaturi pentru reușita cozonacului!

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *