Nimic nu se compară cu gustul alimentelor prăjite, dar din nefericire, acestea nu sunt atât de sănătoase. Pentru ca acestea să nu vă facă rău, este bine să folosiți următoarele trucuri.

Puneți sare în ulei ca să nu sară

Unul dintre trucurile de care trebuie să țineți seama când prăjiți alimentele este să puneți puțină sare în ulei pentru ca acesta să nu sară. Indiferent ce vreți să prăjiți, trebuie să încingeți bine uleiul.

Dacă prăjiți carne și preparate din aluat, se recomandă să așteptați ca uleiul să ajungă la temperatură mai ridicată. Legumele sau brânza pot fi puse în tigaie când uleiul abia devine fierbinte.

Pentru ca aluaturile să fie cât mai pufoase și mai aerate, atunci când faceți plăcinte, gogoși sau șnițele, adăugați puțină apă minerală sau cola. Aveți mare grijă ca atunci când vă hotărăți să prăjiți vreun aliment, să nu folosiți același ulei mai mult de două ori. Este foarte important să folosiți întotdeauna ulei curat, care să nu aibă impurități. Fiți foarte atenți la uleiul ars, pentru că acesta vă poate da grave probleme de sănătate. Este foarte bun uleiul din germeni de porumb sau ulei de palmier, întrucât nu eliberează radicalii liberi și toxine.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *