Nimic nu impodobeste pe barbat mai mult decit blandetea.

Blandetea este in stransa legatura cu credinta si curajul, de aceea este proprie doar celor puternici. A nu te razbuna atunci cand esti atacat este o fapta de curaj, pentru ca cel lovit se expune prin libera alegere unui pericol evident, scrie altarulcredintei.md.

Credinta intr-un Dumnezeu bun si atotputernic il face sa stea neclintit.

David era un barbat neinfricat.

In adolescenta sa, pe cind pastea oile tatalui sau, s-a intimplat sa sugrume cu miinile goale lei si ursi care atacau turma.

Avea 17 ani cind a iesit la lupta cu Goliat, uriasul care a bagat frica in toata armata lui Israel.

Cu toate acestea, David a fugit in munti pentru a nu raspunde atacurilor si urii lui Saul, socrul sau, iar atunci cind Simei l-a batjocorit, David a interzis generalilor sai sa-l omoare, zicind: „Lasati-l sa strige, caci prin gura lui Dumnezeu cearta pe David pentru pacatele sale” (2 Samuel 16, 5-12). De aceea Scriptura zice despre David ca era cel mai blind om de pe pamint, blandetea lui fiind direct proportionala cu puterea lui, stiut fiind ca David a fost cel mai mare conducator de osti din istoria poporului lui Istael si nu a pierdut nici o lupta din cite a purtat. Insusi Dumnezeu a zis despre el: „Am aflat pe David, barbat dupa inima mea” (Faptele Apostolilor 13, 22).

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *