Crezi că în această iarnă vei simți dorul ciupercilor? Cu o singură condiție: să nu faci tocana de ciuperci.

Dar când vei citi această rețetă, sigur vei dori preparatul în cămara ta.

Mod de preparare

Pentru a obține delicioasa tocană de ciuperci pentru iarnă, ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de ciuperci champignons, 1 kg de gogoșari, 1 kilogram de ardei capia, 500 g morcov, 1 kg de ceapă, 500 ml ulei, 700 ml suc de roșii, o lingură cu sare, o jumătate de ardei iute sau piper.

Tăiați ciupercile și căliți în ulei. Curățați apoi ceapa, ardeii, gogoșarii și morcovii, apoi fiecare legume va fi tăiată în bucăți de mărime mdie și se va da prin robotul de bucătărie. Atenție! nu o faceți pasta!

Căliți ceapa în ulei și când vedeți că își schimbă culoarea, adăugați morcovul, căliți două minute, apoi faceți la fel și cu gogoșarii. Se lasă totul să scadă până când nu mai e zeamă, apoi se pun ciupecile și se mai lasă un sfert de oră. În final, adăugați sucul de roșii și restul de ulei, sare și restul de condiment. Mai lăsați să scadă până ce uleiul se va ridica la suprafață. Sterilizați borcanele și când tocana e gata, o veți adăuga în ele. Puneți capacul și introduceți borcanele în cuptor pentru 15 minute. Nu le scoateți din cuptor până nu se răcesc.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *