In urma cu doi ani, Vasilica a plecat in Italia. A fost mereu „amaratul satului”, iar fetele il ocoleau pentru ca asa le spuneau parintii.

Acum, barbatul priveste in urma si nu regreta decizia luata.

„In Fagaras, pe timpul liceului, am stat in apartamentul unui „bogatas”din satul unde am crescut, nu ne lua chirie dar ne muncea la camp in vacante, nu aveam nici macar un radio, nici vorba de TV. Trebuie sa spun ca „bogatasul”, cand mergeam la munca la el, ne dadea sa mancam numai pita cu slana si ceapa. In toata perioada liceului eram mereu cu capul in pamant de rusine, cel mai mult m-a durut cand unei fete din sat i-au interzis parintii si bunicii sa mai vorbeasca cu mine. Acum sunt in Italia si ei.

M-am delasat de la invatatura si am muncit mai mult, am inceput sa-mi cumpar haine, asteptam sa termin liceul ca sa pot sa ma angajez undeva. Nimeni nu mi-a spus ca pot merge la facultate, nimeni nu m-a indemnat sa o fac, am luat bacalaureatul si am inceput munca. Eram disperat, aveam mare nevoie de bani si trebuia sa muncesc. (…) In primul an de facultate am muncit la carat lemne, seara, pe la ora 9-10 cand ma intorceam din padure faceam exercitii la matematica. Am luat toate examenele, nici mie nu imi venea sa cred! In vacanta am vandut calul si m-am apucat de taximetrie, am invatat sa conduc atunci, anul doi am fost bursier si mai faceam taximetrie cand aveam timp. Din urmatoarea vacanta m-am angajat la Mobexpert. Acolo am fost apreciat, am muncit de toate si acolo, vanzator, sofer, montator, magazioner.

Munceam sambata si duminica si aveam doua zile libere in timpul saptamanii. In alea doua zile libere mergeam la toate cursurile si laboratoarele (cu alte grupe, cu alte specializari), eram printre cei mai activi studenti, am fost bursier 3 ani din 5, am avut o singura restanta, asta in timp ce alti studenti veneau doar la examene si atunci nu stiau bine la ce materie se da examenul. Se suparau daca nu le dadeai cursurile sa le copieze sau daca nu ii ajutai in examen, dar acum se cred mari ingineri. (…), scrie antena3.ro.

Puteam sa ma angajez ca inginer in Brasov, se cauta, dar nu am vrut sa mai vad atata nesimtire in jur. Ca si concluzie, nu vreau sa ma intorc in tara din cauza mentalitatii romanilor, a lipsei bunului simt, a hotiei, a puturosilor.

Nu vreau sa imi vad cunoscutii cum se lingusesc, cum fura, cum se falesc, cum nu au rusine, cum nu le pasa de cei din jur. In satul unde am crescut sunt copii care nu au ce manca, nu au haine, nu au posibilitatea sa mearga la scoala de saraci ce sunt dar nimanui nu-i pasa de acest lucru. Nu vreau sa mai vad fete acre care nu ti-ar da o cana cu apa cum fac pe bisericosii, cum stiu ei politica si voteaza aceiasi corupti de 28 de ani. Nu vreau sa mai vad functionari obraznici si mai ales nu vreau sa mai vad romanii cum se milogesc pe la ghisee.

Poate peste 10-15 ani o sa ma intorc in Romania, imi doresc sa fiu profesor pe la tara, pe undeva, sa invat copiii romani matematica si drumul drept in viata. O zi buna!”, a scris romanul.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *