Iata cele mai importante obiceiuri si principii ale calugarilor budisti pe care sa le punem si noi in aplicare pentru o viata linistita si fericita.

Traim intr-o lume plina de ha0s; toata lumea alearga dintr-o parte in alta, cautand totusi momente de pace. De multe ori suntem invidiosi cand vedem alti oameni cu adevarat calmi si linistiti in timp ce noi luptam enorm pentru o clipa de zen. Unii dintre acesti oameni sunt calugarii budisti, scrie kudika.ro.

De unde atat de mult zen pentru ei? Iata cele mai importante obiceiuri si principii ale calugarilor budisti pe care sa le punem si noi in aplicare pentru o viata linistita si fericita.

1. Elimina toata aglomeratia din jurul tau

Una dintre cele mai importante invataturi budiste este sa eliminam tot ce nu ne trebuie din exteriorul nostru si sa traim o viata cat mai simpla. Asadar, este timpul pentru o curatenie dr4stica – scapa de toate lucrurile nefolositoare care iti aglomereaza locuinta degeaba.

2. Elimina toata dezordinea din interiorul tau

Este foarte important ca gandurile tale sa fie pe aceeasi lungime de unda cu sufletul si mintea ta. Fericirea depinde de ceea ce simti, de ceea ce gandesti si de ceea ce faci. Una dintre cele mai simple variante prin care poti face ordine in interiorul tau este meditatia. Nu este necesar sa petreci ore intregi meditand, incepe cu 10-15 minute pe zi.

3. Asculta oamenii din jurul tau si renunta la judecata

Scopul comunicarii este acela de a usura durerea pe care o avem in inimile si mintile noastre si acest lucru poate fi obtinut numai daca ascultam cu atentie si incercam sa nu mai judecam.

Scopul comunicarii este sa auzi cu adevarat pe cineva, sa permiti sufletelor voastre sa se conecteze; sa scapi de sentimentele negative care incearca sa patrunda in aura ta.

4. Accepta schimbarea

Traim cu o frica constanta de schimbare. Ne obisnuim atat de mult cu tot ce este in jurul nostru, in mintea noastra incat chiar si simpla idee de schimbare ne face sa ne simtim inconfortabili. Pentru a fi cu adevarat linistita, trebuie sa cunosti si sa intelegi ca schimbarea este singura constanta. Iar cand intelegi acest lucru dispar din viata ta si anxietatile, si temerile, si fricile.

7. Traieste in moment

Acceptarea prezentului fara sa ne gandim la ce tine de viitor este, fara indoiala, o provocare pentru noi oamenii.

Este momentul sa incepem sa traim in momentul PREZENT si sa lasam lucrurile pe care nu le putem controla sa functioneze asa cum sunt… si abia atunci vom fi cu adevarat fericiti.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *