Vlad Dascalu a castigat titlul mondial la Mountain Bike XCO, categoria Under23, aducand primul titlu mondial din istoria ciclismului romanesc! El s-a impus in cursa disputata sambata la Mont-Saint-Anne, in Canada, obtinand astfel si calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Va fi cea de-a doua participare din istoria tarii noastre la mountain bike, dupa ce, la editia din 2004, Ovidiu Tudor Oprea obtinea locul 37 la Atena, scrie lead.ro.

Canada este un loc unde sportivii romani au scris mereu istorie. Incepand cu Nadia Comaneci, continuand cu pugilistii Leonard Doroftei sau Lucian Bute si terminand cu Simona Halep, Romania a fost mereu in fruntea clasamentelor marilor competitii disputate acolo. De sambata, pe lista momentelor istorice scrise de romani pe teritoriu canadian se adauga si titlul mondial cucer1t de ciclistul Vlad Dascalu.

Sportivul de 22 de ani, campion continental, si-a confirmat statutul de favorit, conducand cursa de mountain bike – cross country olympic disputata la Mont-Saint-Anne de la un capat la celalalt. Dupa 1:19.50, a invins 60 de concurenti, fiind urmat in clasamentul final de elvetienii Filippo Colombo si Vital Albin.

E un rezultat care confirma forma demonstrata de Vlad anul acesta, cand a devenit campion european U23 in Cehia, la Brno, dar a castigat si patru etape de Cupa Mondiala, la Andorra, Nove Mesto (Cehia), Les Gets (Franta) si Val di Sole (Italia). De asemenea, a fost al doilea la Albstadt (Germania).

„Nu-mi vine sa cred, e un sentiment incredibil”, a spus sportivul. „Am visat la asta, dar cursa este imprevizibila, nu poti fi niciodata sigur de victorie. Sunt foarte fericit, nu pot descrie senzatia pe care o am acum.”

Nascut la Falticeni, Vlad a em1grat la noua ani, impreuna cu intreaga familie, in Spania. A vrut sa faca sport de mic, a cochetat o perioada cu fotbalul, insa nu l-a atras foarte mult. La initiativa unui prieten a incercat ciclismul si s-a indragostit iremediabil de bicicleta. La 14 ani, s-a apucat serios de ciclism, iar un an mai tarziu a trecut la mountain bike. Rezultatele nu au intarziat. A fost vicecampion al Spaniei la categoria U23, pe cand avea doar 19 ani, si a avut clasari excelente in Cupa Mondiala MTB-XCO. La Mondialele din Australia, din 2017, a ocupat locul 29 la categoria U23. In prezent este legitimat la echipa spaniola Brujula Bike Racing Team.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *