Povestea lui Valentin Perdus incepe la casa de copii, acolo unde a ajuns din cauza parintilor sai inca de cand era un bebelus.Acestia nu l-au vrut niciodata si l-au abandonat fara sa se gandeasca vreun minut la acesta. Pentru el a fost foarte greu sa-si gaseasca un rost in viata, deoarece a crescut la orfelinat. La varsta de 18 ani, a fost dat afara de la orfelinat. Pana atunci, acesta absolvise doar o scoala gimnaziala, dar s-a luptat sa devina medic, asa cum visa inca de cand era copil.

Valentin descrie orfelinatul ca fiind o jungla, unde chiar trebuia sa lupte, la propriu, pentru a supravietui. “Imi amintesc cum asteptam sarbatorile pentru ca la biserica se dadeau pomeni si mancam si noi bomboane, colive… Le duceam si copiilor mai mici din casa, dar intai trebuia sa dam pungile portarilor si ingrijitoarelor. Copiii mancau doar ce ramanea dupa ei”, scrie wawlist.com.

La varsta de 37 de ani, a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, iar acum invata pentru rezidentiat. Pe cand avea 27 de ani, si-a luat Bacalaureatul, dar n-a avut curaj sa dea admiterea la Medicina. S-a inscris in schimb, la Colegiul de Asistenti Medicali, o postliceala de 4 ani din Cluj, pe care a si absolvit-o.Incurajat de oamenii din jur, in 2013, la 31 de ani, s-a inscris la facultate, pe care mai apoi a si reusit sa o termine.

Valentin recunoaste ca anii de studentie nu au fost deloc usori. Pe langa faptul ca a avut mult de invatat, in weekenduri lucra ca si ospatar pe unde apuca, pentru a face bani din care sa se intretina.Cand a implinit 35 de ani a fost dat afara din camin, pe motiv ca a depasit varsta maxima permisa de regulamentul Universitatii. A cerut clementa, explicand ca nu are unde dormi si nici bani cu care sa-si plateasca o chirie, dar degeaba. “Am mers la rector, la prorectori, sa le spun ca sunt un caz social. Nu m-au bagat in seama”, spune el.

La ceremonia de absolvire bihoreanul s-a ridicat emotionat in picioare si a fost indelung aplaudat. “Niciodata nu m-am simtit atat de apreciat”, a spus acesta.Surpriza a fost completata si de catre decanul Facultatii de Medicina, Adrian Maghiar, care a anuntat ca ii ofera un premiu de 500 de euro.Valentin continua si acum sa invete serios si isi doreste sa aiba o cariera de succes.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *