Transylvania College este singura scoala din Romania acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge. Maria Bega, o eleva din ultimul an de liceu la aceasta institutie, a obtinut, pentru unul dintre examenele finale sustinute in acest an la limba franceza, certificatul pentru ”Cel mai bun rezultat din lume”, la nivelul AS cerut de Universitate Cambridge.

Certificatul Cambridge pentru cel mai bun rezultat din lume, reprezinta o diploma a performantei academice si este considerat un pasaport pentru universitatile de top din lume. In urma acestui rezultat deosebit, eleva din Romania a primit ofertele celor mai bune universitati din lume, printre care se numara si St. Andrew, Nottingham, Liverpool, Cardiff, Bristol, scrie romaniamatinal.ro.

Cu toate acestea, Maria Bega isi va continua studiile in Romania, la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, unde doreste sa se specializeze in Neurostiinte Cognitive. Eleva a sustinut examene si la sociologie, business, psihologie, studii media, obtinand rezultate dintre cele mai bune, printre care si unul dintre Premiile oferite de Cambridge ”Top in the World” care “se ofera elevilor din intreaga lume care sustin examene Cambridge la disciplinele studiate in liceu si care iau cele mai bune rezultate pe plan global la una dintre disciplinele de examen Dupa ce a locuit o perioada lunga in Canada, alaturi de parintii ei, Maria s-a intors in Romania si doreste sa ramana aici in continUare deoarece “Acolo (n. r. in Canada), sistemul iti ofera mult, dar aici ma simt acasa. Aici, la Cluj, oamenii sunt altfel, sunt mai calzi” (Cluj Capitala).

”Inca din primii ani la Transylvania College, Maria si-a exprimat interesul de a se implica in proiectele scolii, ca membra a echipei de ambasadori si media, dar si in activitati de voluntariat, contribuind inclusiv la construirea unei case pentru o familie in proiectul Habitat for Humanity. Este un exemplu pentru toti elevii nostri si, odata cu acest rezultat, va ramane un reper si o sursa de inspiratie pentru generatiile care ii vor urma”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *