Secretul de a fi recunoscator lui Dumnezeu nu este un secret. Alege sa fii recunoscatoare. Zi de zi. Clipa de clipa.

Un ritual de recunostinta… o perspectiva noua asupra vietii

Zi de zi incearca sa iti gasesti cel putin 5 minute (dimineata, seara sau chiar in timpul zilei) si sa iti concentrezi gandurile exclusiv asupra lucrurilor pentru care esti recunoscatoare in viata si de ce. Putem numi acest exercitiu meditatie pentru recunostinta sau, si mai simplu, rugaciune catre Univers, scrie kudika.ro.

Iata ce se poate schimba treptat in viata ta daca practici ritualul de recunostinta:

– apreciezi oamenii din jurul tau mult mai mult si inveti sa ii iubesti pentru ceea ce sunt;

– te concentrezi asupra lucrurilor pozitive pentru ca iti dai seama ca ele sunt cele care conteaza cu adevarat;

– micile frustrari ajung sa te deranjeze tot mai putin pentru ca te plangi mai putin decat o faceai inainte;

– ai nevoie de mai putine lucruri pentru a fi fericita deoarece alegi sa traiesti in prezent si esti sincera, apreciind ceea ce ai deja;

– inveti cat de frumoasa este viata;

– problemele pe care le intampini nu mai par atat de dificile. Le accepti si, cel mai important, cauti solutii pentru a le rezolva, pentru a le depasi.

Si aceasta lista poate continua la infinit. Dar unul dintre cele mai importante lucruri este faptul ca toate aceste schimbari sunt pozitive si incredibil de puternice.

Concentrarea pe recunostinta poate schimba modul in care alegi sa iti traiesti viata.

Ritualul de cinci minute: esti pregatita sa il pui in practica?

Iata un ritual foarte simplu, de doar cinci minute de recunostinta zilinica, care poate face minuni pentru tine: in fiecare seara, inainte de a merge la culcare, scrie-ti intr-un carnetel special trei lucruri care au mers bine in timpul zilei si de ce s-a intamplat asta. Pur si simplu gaseste cate o scurta explicatie pentru fiecare lucru bun.

Si asta este tot. Cheltuim bani multi pe telefoane scumpe, case mari, masini de lux si multe alte lucruri pentru a fi fericiti. Acest exercitiu este, insa, o alternativa mult mai simpla, mai gratuita. In plus, chiar functioneaza.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *