Aţi auzit de multe ori spunându-se că unii bărbaţii, chiar şi adulţi, continuă să se comporte ca nişte copii.

Unii consideră, de asemenea, că într-o relaţie, femeia este de obicei cea care se preocupă în mod matur şi responsabil de majoritatea lucrurilor.

Recent, a apărut un nou studiu pe această temă şi iată care sunt concluziile!

În cadrul unui studiu realizat la Universitatea din Oxford, cercetătorii au studiat diferenţele de maturitate şi dezvoltare între bărbaţi şi femei. Apoi au comparat rezultatele şi au putut trage concluzii cu privire la posibilele diferenţe.

Cercetătorii au concluzionat că maturizarea creierului se caracterizează printr-o dezvoltare pe termen lung a reţelelor funcţionale şi structurale, acţiune care se extinde până la vârsta adultă.

În cazul bărbaţilor, maturizarea durează mai mult

Studiul a urmărit să identifice funcţiile care se schimbă în timpul procesului de maturizare şi care dintre acestea rămân constante. Cercetătorii au studiat creierul a 121 de participanţi cu vârste cuprinse între 4 şi 40 de ani prin intermediul tehnicii RMN.

Rezultatul a arătat că, deşi creierul unei femei şi al unui bărbat, în cele din urmă, ajung la acelaşi potenţial de funcţionare în viaţa de zi cu zi, bărbaţii prezintă adesea o anumită întârziere în dezvoltarea pe termen lung a reţelelor funcţionale în comparaţie cu femeile.

Acest lucru poate continua până în jurul vârstei de 40 de ani.

Femeile sunt mai agere

Acesta este, probabil, motivul pentru care se spune că bărbaţii se maturizează mai târziu în viaţă decât femeile.

Cu toate acestea, femeile prezintă o deteriorare timpurie a acestor reţele funcţionale.

Profesorul Eduardo Calixto, care lucrează la Universitatea Națională Autonomă a Mexicului, a explicat într-un articol științific că, deşi bărbaţii au creierul mai mare, femeile deseori prezintă o eficienţă mai bună şi în anumite cazuri sunt mai agere.
Potrivit cercetătorului, acest lucru se datorează diferenţelor hormonale.

Faptul că bărbaţii s-ar maturiza mai târziu decât femeile nu este ceva nou, dar totuşi este bine că avem o nouă confirmare!

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *