„Spune cu voce tare că îți este dor. Țipă. Simte cum totul în jur își pierde semnificația, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp. Gândește-te la plecare. Și apoi continuă mai departe. ”- Leila Guerriero

Omul asociază durerea emoțională cu o cădere. Această durere ne distruge viețile, ne face să suferim și să ne gândim că forțele ne-au părăsit. De aceea ne este atât de frică de eșecuri, greșeli și dificultăți.

La un moment dat, ne regăsim față în față cu rănile noastre deschise, dar nimeni, în afară de noi înșine, nu le poate coase.

Dar tuturor trebuie să li se acorde o a doua șansă, chiar și iubirii. Nu căderea în sine este cea care aduce suferință, ci lipsa iertării. Dar poți și trebuie să îți ștergi lacrimile și să strângi fragmentele inimii tale. Principalul lucru – nu renunța.

Preluarea controlului asupra situației nu va fi ușoară. Dar acesta este chiar prețul care trebuie plătit pentru dorința de a vedea din nou oportunități.

Julio Cortazar a spus: „Nu se pierde nimic dacă ai curajul să spui contrariul.”

Dacă te gândești la asta, depășirea oricărei pierderi emoționale necesită curajul de a accepta realitatea. Lumina va deveni mult mai aproape dacă ai suficient spirit pentru a o căuta chiar în inima întunericului.

Treci prin procesul suferinței, până la sfârșit

Adesea nu ne dăm seama că, cuvântul „mâhnire”, este asociat nu numai cu plecarea unei persoane dragi, ci și cu șocul emoțional, cognitiv sau fizic cauzat de o astfel de pierdere.

În cazul relațiilor romantice, etapele parcurgerii durerii vor fi similare, dar cât durează o astfel de durere depinde de persoana în sine.

Dă-i iubirii încă o șansă

După faza de acceptare, vei fi gata să încerci ceva nou. O astfel de experiență dificilă te va ajuta să te regăsești, să înveți din greșelile tale și, cel mai important, să înțelegi ce ai nevoie exact pentru fericire.

Pentru a învăța să iubești pe cineva și să fii iubit în schimb, trebuie mai întâi să te iubești pe tine însuți.

Deci îi dai o altă șansă și altcuiva – o șansă să rămână lângă tine.

În ciuda întregii suferințe cauzate de iubire, nu lăsa experiența amară să distrugă acest frumos sentiment.

Am venit pe această lume pentru dragoste și uneori ne face să suferim, nu are nicio legătură cu durerea.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *