S-au scris multe cărți care ne învață lecții despre viață, dar romanele fanteziste ne învață unele dintre cele mai memorabile lecții.

Un lucru pe care îl pot spune despre lectură este acela că ne transportă într-un alt loc.

Ne liniștește frustrările și uneori ne schimbă chiar viața prin introducerea de noi idei și visuri.

Citiți câteva dintre aceste cărți și poți învăța singur câteva lecții profu-nde

1. Game of Thrones, George RR Martin

Această serie te va lăsa fără suflare. Este o serie captivantă și eficientă pentru mintea și emoțiile noastre.

După ce ai văzut serialul Game of Thrones sau cunoscut sub numele de Urzeala Tronurilor, te vei simți ca și cum ai fost acolo, în acea perioadă, printre acele personaje grozave.
Nu voi spune mai mult … doar, că această serie va lăsa amprente profu-nde în mintea ta.

2. Aventurile lui Alice în Țara Minunilor, Lewis Carol

Această carte clasice, atemporală, va rămâne în visurile tale multe nopți. Crede-mă, aceasta nu este doar o „carte pentru copii”.

Opera lui Carol te va duce într-o lume bizară, care îți dezleagă simțurile și te inspiră într-o inocență destul de ciudată. Personaje ciudate și formularea complexă se adaugă calității iubitoare a aventurilor lui Alice. Nu o vei uita cu ușurință.

3. Hobbitul, JRR Tolkien

Pe același fir, Hobbitul ne învață să nu ne negăm vreo experiență doar pentru că ar putea deveni inconfortabilă; ea are capacitatea, în același timp, să devină un moment definitoriu al existenței noastre.

4. Frankenstein, Mary Shelly

Întunericul acestei povești este doar o parte din experiența care schimbă viața cuiva. Unul dintre cei mai cunoscuți clasici ne duce în lumea reanimării și a întrebărilor care par fără răspuns.

5. Harry Potter, JK Rowling

Atât în carte cât și în film, Harry Potter ne fac să ne simțim ca niște copii magici. Citim și totuși, punem la îndoială posibilitățile de experimentare, ba chiar și elementele descriptive din fiecare rând.

După ce o citești, cu siguranță ești transportat în altă lume, unde magia este reală, iar problemele zilnice nu te pot atinge.

Cărțile fanteziste te schimbă realmente

Poate nu mă crezi dacă nu ai citit multe romane fanteziste, dar acest tip de literatură face schimbări în viața ta. Deși poveștile pot fi rezultatul imaginației cuiva, acele gânduri și vise ne ating în locuri din mintea noastră pe care nici nu bănuim că le avem.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *